15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Στην Ελλάδα ρίχνει το μπαλάκι για τη διάλυση της δημόσιας υγείας ο Μοσχοβισί απαντώντας σε ερώτηση του Νότη Μαριά

Ημερομηνία:

Νίπτει τας χείρας της η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εικόνα διάλυσης που εμφανίζει ο τομέας της υγείας στην Ελλάδα, καθώς ο αρμόδιος Επίτροπος Πιέρ Μοσχοβισί, απαντώντας σε Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα o Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι «η δράση της Ένωσης αναπτύσσεται χωρίς να θίγονται οι ευθύνες των κρατών μελών, όσον αφορά τη διαμόρφωση της πολιτικής τους στον τομέα της υγείας, καθώς και την οργάνωση και την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών και ιατρικής περίθαλψης».

Στην Γραπτή του Ερώτηση ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «στην Ελλάδα ο τομέας της δημόσιας υγείας εκπέμπει SOS, καθώς λόγω των μνημονιακών πολιτικών αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων. Αναλυτικότερα, τα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν έχουν αναλώσιμο υγειονομικό υλικό και χρήματα για τη συντήρηση των ιατρικών μηχανημάτων. Η διατροφή των ασθενών είναι περιορισμένη σε ποσότητα, το νοσοκομειακό προσωπικό συρρικνώνεται δραματικά και οι εργαζόμενοι υπεραπασχολούνται για να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατό περισσότερους ασθενείς.

Επίσης μείζον ζήτημα αποτελεί η έλλειψη φαρμάκων στα νοσηλευτικά ιδρύματα και στα φαρμακεία, γεγονός που ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη όσον αφορά στα γενόσημα, με τις τιμές τους να είναι υψηλότερες συγκριτικά με τις τιμές των αντίστοιχων φαρμάκων στο εξωτερικό».

Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής έθεσε στην Επιτροπή, ως μέλος της τρόικας, το ζήτημα του αν θα συνεχίσει να επιμένει στην αποτυχημένη μνημονιακή της πολιτική, απαιτώντας έτσι την περικοπή των δαπανών στον τομέα της δημόσιας υγείας, θέτοντας με αυτό τον τρόπο σε κίνδυνο την υγεία των Ελλήνων πολιτών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...