23.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Στην Κρήτη ένας κροκόδειλος και άγνωστης ταυτότητας άλλα είδη

Ημερομηνία:

Της Ζωγραφιάς Αραμπατζίδου

Για πρώτη φορά στην Κρήτη εμφανίζονται κροκόδειλοι και άγνωστης ταυτότητας άλλα είδη. Στο βαθμό που οι κροκόδειλοι παραμένουν πράσινοι, με κεφάλι, τέσσερα ποδαράκια, ουρά και αστραφτερά δοντάκια δεν ανησυχούμε ακόμη.

Ανησυχούμε, όμως για νεοεμφανιζόμενα είδη, πανομοιότυπα, που αδυνατούμε να εντάξουμε εις το ζωικό βασίλειο, διότι δεν ακολουθούν τους βασικούς κανόνες περιγραφής των ζώων. Δηλαδή, πρωτίστως δεν έχουν κεφάλι.

Αντ’ αυτού παρατηρείται κάτι σαν μάσκα, όχι όμως απ’ αυτές τις γνωστές με τα χαρούμενα χρώματα, που ομοιάζουν με γατούλες, λαγουδάκια, κροκοδειλάκια και ό, τι άλλο έχουμε συνηθίσει.

Αν επρόκειτο για κάτι τέτοιο, θα μπορούσαμε εύκολα, αφού τα αναγνωρίσουμε, να τα εντάξουμε στις ήδη υπάρχουσες γνωστικές δομές του εγκεφάλου μας, μα για τα σπάνια αυτά είδη δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα κοινή μνήμη. Παρατηρώντας τα κανείς, περισσότερο από σπάνιες φωτογραφίες του διαδικτύου, ενώ μοιάζουν να έχουν χέρια και να τα χρησιμοποιούν, δεν αναγνωρίζουμε τα αντικείμενα που κρατούν.

Δεν είναι, δηλαδή, κουτάλια και πιρούνια των “πολιτισμένων” ανθρώπων, αλλά δεν είναι και ξύλα ή πέτρες που χρησιμοποιούσαν οι πρωτόγονοι. Επιπλέον, το χρώμα τους, αν θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για χρώμα, δεν είναι ούτε μαύρο, ούτε άσπρο, ούτε κίτρινο, ούτε ροζ και κάπως δύσκολα το συναντούμε στη φύση.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούνται οι επιστήμονες αυτού του πλανήτη, που είναι φιλικοί προς τον άνθρωπο και τα υπόλοιπα ζώα, να προστρέξουν στη Κρήτη και αφού παρατηρήσουν από κοντά το σπάνιο είδος να μας διαφωτίσουν και μας τους δύσμοιρους  απαντώντας σε τρία μονάχα ερωτήματα:

-Περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Τι είδος είναι αυτό;
-Αν παρατηρούνται άλλα τέτοια στον πλανήτη μας και, αν ναι, σε ποια σημεία του εμφανίζονται; Ποια η συμπεριφορά τους απέναντι στα ζώα, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου;
-Και τέλος, το σπουδαιότερο, με τι τρέφονται, διότι
σε περίπτωση που βασικό είδος τροφής τους είναι η βία  η προγονική

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥ ΣΤΗ ΓΗ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από τα Χανιά την Τετάρτη ξεκινά ο Ν. Ανδρουλάκης την τετραήμερη περιοδεία του στην Κρήτη

Στην ευθεία για τις ευρωεκλογές τα κόμματα ανεβάζουν στροφές...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία: Θα μας βρουν μπροστά τους! Η πρόκληση με τον Μιχαλολιάκο δεν θα περάσει!

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία: Το βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών...

Μαργαρίτες Ρεθύμνου: Ενα χωριό σαν κομμένο καρέ από ταινία της Φίνος

Οι Μαργαρίτες, πέρα από τη ρομαντική διάθεση που πιθανόν...

Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στο Ηράκλειο

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου Υποψήφιος,...