18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Στη Γερμανία η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου για να συναντηθεί με τον Φούχτελ!

Ημερομηνία:

Μπορεί η κρίση να βαθαίνει και η Γερμανία να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη θέση αδυναμίας που βρίσκεται η χώρα, όμως αυτό δεν εμποδίζει τη σύσφιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων. Αφού λοιπόν πρώτα επισκέφτηκε τη Φρανκφούρτη ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, σειρά πήρε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή Τομέα κ. Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη η οποία συναντήθηκε με τον Επίτροπο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Χανς Γιοακίμ Φούχτελ..

Όπως μας ενημερώνει μέσω της σελίδας του ο Χανς Γιοακίμ Φούχτελ “η ανταλλαγή γνώσεων δεν είναι ένας δρόμος μονής κατεύθυνσης”.

Και συνεχίζει:

“Κατά τη διάρκεια τη δουλειάς μου ως Επίτροπος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης συνάντηση ένα υψηλό κλιμάκιο αξιωματούχων από την Κρήτη για να ανταλλάξουμε ιδέες. Η αντιπροσωπεία με επικεφαλή την αντιπεριφερειάρχη κ. Θεανώ Βρέντζου Σκορδυλάκη επισκέφθηκε αρχικά το νησί του Rugen και μετά τη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα – που πραγματοποιείται από 20 έως 29 Ιανουαρίου – στο Βερολίνο . Τα πιο μεγάλα νησιά της Γερμανίας και της Ελλάδας  παρουσίασαν την κοινή δουλειά τους. Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής ιδεών συζητήσαμε τα σχέδια για την περαιτέρω προώθηση τοπικών προϊόντων και την δημιουργία μίας ζώνης βιόσφαιρας”

Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πριν μερικούς μήνες και πιο συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2016 υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις από εκατοντάδες αυτοδιοικητικούς σχετικά με την πραγματοποίηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο.

Σε σχετικό κείμενο μεταξύ άλλων σημείωναν:

Ως αιρετοί είμαστε υπέρ της ανάπτυξης ισότιμων σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με όλους τους λαούς και όλους τους οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης,και όλου του κόσμου.

Όμως η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» όπως και το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» και το «Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας» δεν διαπνέονται από τις αρχές της ισότιμης φιλίας και συνεργασίας.

Είναι τρεις θεσμοί οι οποίοι προέρχονται από το «Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» (ή Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση), που υπέγραψαν ο Γιώργος Παπανδρέου και η Ανγκελα Μέρκελ, τον Μάιο του 2010,την εποχή της ένταξής της χώρας μας στο φαύλο κύκλο των καταστροφικών μνημονίων.

Είναι μια συμφωνία “νεοαποικιακού τύπου”, χωρίς θεσμικό προηγούμενο.

Στόχος του «Συμφώνου της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» είναι:

1. Να ελέγξει η Γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικοί θησαυροί, διαχείριση απορριμμάτων κλπ). Είναι χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύνθεση του πληθυσμού και τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ

2. Να αποδυναμωθεί η ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού και να εξουδετερωθεί τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Γι’ αυτό εμείς συντασσόμαστε με όλες τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην επιχείρηση εκμετάλλευσης και λεηλασίας της χώρας μας.

"google ad"

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Nτου» διαδηλωτών στο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο – Oργή Έλον Μασκ

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επέκταση του εργοστασίου ηλεκτρικών...