15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στις ΜΕΘ το 41,13% είναι εμβολιασμένοι – «Υποφέρουν» 40άρηδες και 50άρηδες

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τις αναλύσεις Τσιόδρα η προστασία που προσφέρει ο εμβολιασμούς έναντι του θανάτου είναι υψηλός, ωστόσο, οι διασωληνωμένοι που έκαναν το εμβόλιο έφτασαν το 41.13%!

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ σχετικά με τους εμβολιασμένους που καταλήγουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον Οργανισμό μόλις χθες είχαμε 355 άτομα στις ΜΕΘ της χώρας εκ των οποίων 209 (58.87%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 146 (41.13%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Μπορεί ο αριθμός, στο σύνολο των εμβολιασμένων πολιτών της χώρας να είναι μικρός, αλλά σίγουρα χρήζει προβληματισμού το γεγονός ότι έστω και αυτό το μικρό ποσοστό έχει αυξητικές τάσεις, ενώ θα πρέπει να γίνει γνωστό το ποσοστό των εμβολιασμένων που έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι στις ΜΕΘ, ώστε οι πολίτες να έχουν την πλήρη εικόνα στα πραγματικά γεγονότα.

Την ίδια στιγμή με δηλώσεις της η Βάνα Παπαευαγγέλου ήρθε να μας προβληματίσει ακόμη περισσότερο καθώς όπως είπε «βλέπουμε εμβολιασμένα άτομα μεγάλης ηλικίας να το περνούν εύκολα, «στο πόδι», την ώρα που εμβολιασμένοι 40ρηδες ή 50αρηδες υποφέρουν».

Όπως μάλιστα συμπλήρωσε «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι, με τη σημερινή μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα, θα πρέπει να προσέχουν, να αποφύγουν να κολλήσουν γιατί κάνεις δεν είναι άτρωτος».

Παράλληλα για τους ανεμβολίαστους σημείωσε ότι πρέπει να προσέχουν ακόμη περισσότερο και επανέλαβε ότι «σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, που αναλύει στην Επιτροπή μας κάθε εβδομάδα ο Καθηγητής κύριος Τσιόδρας, η προστασία που προσφέρει ο εμβολιασμός έναντι θανάτου διατηρείται στο ακέραιο ακόμα και σήμερα, στην περίοδο που στη χώρα μας επικρατεί η παραλλαγή «Όμικρον».

Φθινόπωρο η 4η δόση

Την ίδια στιγμή έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για την 4η δόση με την καθηγήτρια να σημειώνει πως «όσο περνάει ο καιρός σίγουρα αυξάνει η πιθανότητα μόλυνσης. Όμως, τα δεδομένα δείχνουν ότι στην πλειονότητα του κόσμου, η προστασία έναντι σοβαρής νόσου, ανάγκης νοσηλείας, διασωλήνωσης και τελικά να χάσει κάποιος τη ζωή του, η προστασία που προσφέρει η 3η δόση είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις δύο πρώτες», ενώ για την 4η δόση είπε:

«Ξέρετε ότι έχουμε ξεκινήσει στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού να το συζητάμε. Να τονίσω ότι η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια προστασίας της 3ης δόσης σίγουρα υπερτερεί κατά πολύ από αυτή την προστασία που προσφέρουν οι δύο δόσεις, ο βασικός εμβολιασμός.

Άρα δεν υπάρχει λόγος τόσης μεγάλης αγωνίας για το γενικό πληθυσμό. Προφανώς, κάποια άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο ευάλωτα ή κάποιοι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα» και κατέληξε λέγοντας: «Είμαστε σε φάση που μελετάμε τόσο τα επιδημιολογικά όσο

και τα κλινικά δεδομένα από τη χώρα μας και ταυτόχρονα παρακολουθούμε στενά και τις αποφάσεις των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Βλέπετε η Ισπανία είπε όχι, η Γαλλία, η Γερμανία έχει προχωρήσει στη χορήγηση. Είναι κάτι που αυτή τη στιγμή «ζυμώνεται» σε όλη την Ευρώπη και νομίζω ότι θα περιμένουμε λιγάκι και θα συμπορευτούμε και με τις υπόλοιπες χώρες.

Όσον αφορά το εμβόλιο το φθινόπωρο, νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι το φθινόπωρο θα χρειαστεί μια επαναληπτική δόση. Αλλά αυτό είναι λίγο νωρίς για να το πούμε».

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...