17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στο δρόμο προς το ακροατήριο η επίθεση σε βάρος των Γερμανών τουριστών στο Πέραμα

Ημερομηνία:

Στην τελική ευθεία προς το ακροατήριο βρίσκεται η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος μελών οικογένειας Γερμανών τουριστών στην περιοχή του Περάματος από δύο Κρητικούς, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας, 38 ετών, είχε προφυλακιστεί με την κατηγορία της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Είναι μία υπόθεση που είχε προκαλέσει πανελλήνιο σάλο μετά και τη δημοσιοποίηση βίντεο-ντοκουμέντο με περιεχόμενο άκρως σοκαριστικό.

Το εκπληκτικό της υπόθεσης ωστόσο είναι ότι 8 ημέρες μετά την προφυλάκιση του 38χρονου, υπήρξε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Γερμανοί τουρίστες Πέραμα Μυλοπόταμος

Για την ίδια υπόθεση έχουν ασκηθεί διώξεις για επικίνδυνη σωματική βλάβη και στους Γερμανούς για την πρώτη φάση του επεισοδίου, για το οποίο όμως δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό.

Η πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα είναι παραπεμπτική, εκκρεμεί ωστόσο η απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου. Όπως είχε γράψει το Cretalive, όλα ξεκίνησαν όταν το ενοικιαζόμενο όχημα στο οποίο επέβαιναν τα μέλη της οικογένειας των Γερμανών, πατριός και τρία αδέρφια, δέχθηκε τρακάρισμα από το 4χ4 στο οποίο επέβαιναν οι δύο κρητικοί, οι οποίοι προσπέρασαν και συνέχισαν την πορεία τους σαν μην τρέχει τίποτα.

Αυτό ενόχλησε τους Γερμανούς, οι οποίοι ακολούθησαν το 4χ4 για να ζητήσουν τα στοιχεία για τη προκληθείσα ζημιά στο ενοικιαζόμενο.

Έπεσαν μπουνιές εκατέρωθεν

Στην πρώτη φάση του επεισοδίου σημειώθηκε συμπλοκή και έπεσε ξύλο. Η αρχή έγινε από τον 38χρονο Μυλοποταμίτη, οδηγό του 4χ4, ο οποίος, όταν οι Γερμανοί ζήτησαν τα στοιχεία του για τη ζημιά, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και φέρεται να έριξε μία μπουνιά στο πρόσωπο του 25χρονου αδελφού, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού με ανοιχτό παράθυρο. Το γρονθοκόπημα δεν έμεινε αναπάντητο.

Μόλις είδε να χτυπάνε τον αδελφό του, ο 27χρονος Γερμανός κατέβηκε από το ενοικιαζόμενο όχημα και έριξε και αυτός με την σειρά του μπουνιά στον 38χρονο κρητικό. Στο επεισόδιο πήρε ενεργά μέρος, με βάση τα όσα περιγράφονται, και ο 36χρονος κρητικός συνοδηγός, ο οποίος επίσης πιάστηκε στα χέρια με τον 25χρονο Γερμανό.

Και ενώ η συμπλοκή βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο 38χρονος φέρεται να πήγε στο 4χ4, να πήρε ένα μαχαίρι και να κινήθηκε απειλητικά κατά των Γερμανών, οι οποίοι βλέποντας τον κίνδυνο να έρχεται, μπήκαν στο ενοικιαζόμενο και έβαλαν μπρος να φύγουν.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο επικίνδυνη αφού οι δύο κρητικοί φέρονται να καταδίωξαν με το 4χ4 το όχημα των Γερμανών, πέφτοντας πολλές φορές πάνω του. Όταν πια κατάφεραν να τους προσπεράσουν, τους χτυπούσαν με την όπισθεν και έβαλαν τους πίσω τροχούς πάνω στο καπό του ενοικιαζόμενου οχήματος. Ασύλληπτες σκηνές στην «καρδιά» του Περάματος, οι οποίες μάλιστα καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...