20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συνάντηση Ανδρουλάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη – Η ανάμνηση από την Κρήτη

Ημερομηνία:

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, είχε στο Φανάρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ήσασταν ένα δώρο Θεού για την Ορθοδοξία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη και πρόσθεσε: «Σε πολύ δύσκολους καιρούς δώσατε μεγάλους αγώνες και δείξατε ότι βλέπετε τα προβλήματα της ανθρωπότητας με μια οικουμενικότητα. Όπως τα θέματα της οικολογίας, της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή, που σήμερα μας δώσατε τη δυνατότητα να περάσουμε μαζί τη γιορτή των Θεοφανείων».

«Είμεθα ευτυχείς που επιλέξατε την Κωνσταντινούπολη για τα ‘Αγια Θεοφάνεια» τόνισε από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης. «Πληροφορήθηκα ότι επισκεφθήκατε τα ιστορικά Λύκεια μας. Δυστυχώς έχουμε λίγους μαθητές και ολιγάριθμο ποίμνιο λόγω της συρρίκνωσης της ομογένειας. Οι λόγοι και τα αίτια είναι γνωστά αλλά αγωνιζόμεθα. Δεν μας λείπει το αγωνιστικό φρόνημα. Αισιοδοξούμε. ‘Τάχ᾽ αὔριον ἔσσετ᾽ ἄμεινον’, που έλεγαν και οι πρόγονοι μας» κατέληξε.

Όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επικαλέστηκε στη συνέχεια ένα προσωπικό του βίωμα, συγκεκριμένα ως μαθητής της Β’ Γυμνασίου βρισκόταν στην προκυμαία του Ηρακλείου κατά την επίσκεψη του κ.κ. Βαρθολομαίου στην Κρήτη το 1992. «Ήμουν 52 ετών τότε», παρατήρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ακούγοντας την αφήγηση του κ. Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη την πρώτη έκδοση του βιβλίου «Ελευθέριος Βενιζέλος: Ο άνθρωπος, ο ηγέτης» του Νικ. Εμμ. Παπαδάκη καθώς και την έκδοση του Μουσείου Μπενάκη, «Σχέδια εργασίας των ζωγράφων μετά την ‘Αλωση. Ο φάκελος Ανδρέα Ξυγγόπουλου».

23344

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρουλάκης είχε παραστεί στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και, κατόπιν, στον Αγιασμό των Υδάτων στον Κεράτιο κόλπο.

Σε δηλώσεις του, τέλος, επεσήμανε πως «εδώ από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, όπου είχα την τιμή και τη χαρά να εορτάσω τα Θεοφάνεια με τους Έλληνες της Πόλης, θέλω να ευχηθώ το νέο έτος να είναι ένα φωτεινό έτος, υγείας, χαράς, κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης».

66788990

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...