16.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Συνάντηση εκπροσώπου της Metavallonvc. με στελέχη της διοίκησης και ερευνητές του ΤΕΙ Κρήτης και του ΜΑΙΧ

Ημερομηνία:

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, 2018, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση – συζήτηση εκπροσώπου της Metavallonvc. με στελέχη της διοίκησης και ερευνητές του ΤΕΙ Κρήτης και του ΜΑΙΧ.

Στόχος της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της συγκεκριμένης εταιρίας επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει σε νεοσύστατες τεχνολογικές επιχειρήσεις από ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα παρέχοντας χρηματοδότηση και άμεση αναπτυξιακή στήριξη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Γ. Καραντώνης, εκπρόσωπος της Metavallonvc. παρουσίασε τη δομή και το έργο της εταιρείας και προσκάλεσε νέους ερευνητές με  ώριμες τεχνολογίες – προϊόντα έτοιμα για επιχειρηματική αξιοποίηση να συμμετάσχουν στην πρόσκληση της εταιρείας για υποβολή προτάσεων προς χρηματοδότηση.

Στη συζήτησησυμμετείχαν εκ μέρους του ΤΕΙ Κρήτης, ο καθηγητής Ι.  Βαρδιάμπασης,  Κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών στα Χανιά ενώ από το ΜΑΙΧ, ο Δ/ντής,Δρ Γ.Μπαουράκης και ερευνητές.

Ο Καθ.Βαρδιάμπασηςαναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του ΤΕΙ και την παραγωγή πολλών ερευνητικών αποτελεσμάτων που ωστόσο είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν επιχειρηματικά εξαιτίας κυρίως της έλλειψης γνώσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Οι ερευνητές του ΜΑΙΧ αναφέρθηκαν σε προτάσεις όπως η μεθοδολογία κατασκευής κτηρίων μηδενικών εκπομπών CO2 με τη χρήση αειφορικών ενεργειακών τεχνολογιών, την εφαρμογή άμεσης ταυτοποίησης ποικιλιών ελιάς, και τέλος εφαρμογές αξιολόγησης τουριστικού προϊόντος και ενημέρωσης των επισκεπτών-τουριστών σε πραγματικό χρόνο.

Ο κ. Καραντώνης της Metavallonvc. προσκάλεσε τους ερευνητές με καινοτόμες ιδέες και τεχνολογικά ώριμα προϊόντα να προσανατολίζονται προς τη δημιουργία επιχειρήσεων startupsκαι να απευθύνονται στη συγκεκριμένη εταιρία επιχειρηματικών κεφαλαίων για την περαιτέρω επιχειρηματική αξιοποίηση των προϊόντων τους.

Οι εταιρείες στις οποίες η Metavallon VC θα επενδύσει σε επίπεδο Pre-Seed λαμβάνουν μεταξύ άλλων:

– Επένδυση έως 200.000 ευρώ με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας

– Διασύνδεση με το παγκόσμιο επενδυτικό δίκτυο Draper Venture Network και πρόσβαση σε κυρίαρχες διεθνείς εταιρείες, επενδυτές και στρατηγικούς πελάτες

– Δωρεάν υπηρεσίες στην αρχή της σύστασης της εταιρείας από το δίκτυο συνεργατών της (cloud services, λογιστικές και νομικές υπηρεσίες, χώροι εργασίας, business SaaS κ.ά.)

– Συνεργασίες με εταιρείες ηγέτες στους τομείς και στις τεχνολογίες στόχους για πιλοτικές εφαρμογές

– Πρόσβαση στη διεθνή αγορά και το δίκτυο πελατών και επενδυτών της Metavallon VC σε Ευρώπη και ΗΠΑ

– Υποστήριξη HR για τη γρήγορη στελέχωση των εταιρειών

– Συμμετοχή σε επόμενους γύρους χρηματοδότησης με επενδύσεις έως 2,5 εκατ. ευρώ.

"google ad"

Εταιρείες που βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, εμφανίζοντας ήδη δραστηριότητα στην αγορά και αναζητούν επένδυση σποράς (Seed) μπορούν επίσης να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέσω του ίδιου καναλιού εδώ για αξιολόγηση καθ’ολη τη διάρκεια του χρόνου.

Στόχος της Metavallon VC είναι να συνεχίσει να επενδύει σε εταιρείες ή και ομάδες με εφαρμογές τεχνολογίας από την Ελλάδα και την Ευρώπη με έμφαση στο στοιχείο της καινοτομίας.

H Metavallon VC χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, την Εθνική Τράπεζα και πλήθος ιδιωτών επενδυτών, διαθέτει 32 εκατ. ευρώ κεφάλαια υπό διαχείριση, και ήδη έχει ανακοινώσει τις πρώτες της επενδύσεις σε νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας με έντονο το στοιχείο της καινοτομίας. Επίσης είναι μέλος του παγκόσμιου επενδυτικού δικτύου Draper Venture Network το πιο αναγνωρισμένο και επιτυχημένο δίκτυο συνεργασιών και συνεπενδύσεων μεταξύ ανεξάρτητων επενδυτικών σχημάτων από τις ΗΠΑ, την Ασία και πρόσφατα την Ευρώπη.

Οι επενδύσεις της Metavallon VC γίνονται σε δύο αρχικά στάδια, Pre-seed και Seed χρηματοδότησης (κεφάλαια προ-σποράς και σποράς), και οι αρχικές τοποθετήσεις είναι έως 400 χιλ. ευρώ.

Το σχήμα επενδύει στα πολύ αρχικά στάδια επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμες αγορές και τεχνολογίες αιχμής. Ο σκοπός της Metavallon VC, όπως αναφέρει, είναι να υποστηρίζει φιλόδοξους και ταλαντούχους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν πρωτοπόρες εταιρείες και να εξελιχθούν σε γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για ποιους λόγους όμως η Metavallon VC αποφάσισε να επενδύσει και να επικεντρωθεί σε επιχειρήσεις τεχνολογίας; “Δεν υπάρχει τομέας, από την γεωργία, έως τις μεταφορές και από την βιοιατρική έως το real estate, στον οποίο τεχνολογικές καινοτομίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, το ΙοΤ, η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, δε θα επηρεάσουν ραγδαία, σε βαθμό disruption, τα επόμενα χρόνια” σχολιάζει η Partner της Metavallon VC Μυρτώ Παπαθάνου.

“Μάλιστα ο εκθετικός τρόπος με τον οποίο αναπτύσσεται η τεχνολογία σε συνδυασμό με την συμπίεση του χρόνου και του κόστους που απαιτείται για την εφαρμογή της, κάνει την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση τεχνολογικών λύσεων απόλυτα προσβάσιμη σε μικρές, νέες καινοτόμες επιχειρήσεις. Νέες και φιλόδοξες ομάδες, ακόμα και από μικρές χώρες σαν την Ελλάδα, μπορούν να μεγαλώσουν με εντυπωσιακούς ρυθμούς, αλλάζοντας τα δεδομένα και δημιουργώντας υπεραξία, αρκεί το προϊόν τους να έχει σαφή καινοτομία, να απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά και να λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα. Παράλληλα, η ομάδα μας δραστηριοποιείται χρόνια στον χώρο της τεχνολογίας, άρα έχουμε όλοι μια πολύ καλή αντίληψη του τι σημαίνει να επενδύεις σε νεοφυείς τεχνολογικές εταιρείες και αντίστοιχα τι χρειάζονται σε επίπεδο υποστήριξης για να αναπτυχθούν. Δεν θα μπορούσαμε να επενδύουμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την τεχνολογία”, συνεχίζει.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...