22.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Συνάντηση εργασίας στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ

Ημερομηνία:

Τη Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Μαϊου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ θα υλοποιηθεί συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του έργου MEDLAND 2020 «Σχεδιασμός ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης της γης με στόχο την προστασία των φυσικών πόρων και την κοινωνική και οικονομική αξιοποίησή τους» (http://www.medland2020.eu).

Το MEDLAND2020 στο οποίο συμμετέχει το ΜΑΙΧ (Τμ. Οικονομίας και Διοίκησης και Τμ. Γεωπληροφορικής στη Διαχείριση Περιβάλλοντος) ξεκίνησε τον Ιούλιο 2013 και θα διαρκέσει έως το Δεκέμβριο 2014. Είναι έργο κεφαλαιοποίησης με κύριο στόχο την ενίσχυση των αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο 13 έργων MED που επικεντρώνονταν σε θέματα αειφόρου διαχείρισης της γης και των φυσικών πόρων στη Μεσογειακή Λεκάνη. Το έργο περιλαμβάνει τη συμμετοχή 14 εταίρων, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ινστιτούτων, περιφερειακές αρχές, φορείς διαχείρισης φυσικών πόρων, κλπ. από επτά διαφορετικές χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία, Κροατία, Πορτογαλία, Ελλάδα), ενώ συμμετέχει σ’ αυτό ως προσκεκλημένη χώρα και η Αλβανία.

Τα θέματα στα οποία εστιάζει η συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας είναι: ι) Κοινωνικο-οικονομική αξιοποίηση των φυσικών πόρων με στόχο την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης μέσω του βιώσιμου τουρισμού και της προώθησης των τοπικών προϊόντων και ιι) Έξυπνη διαχείριση φυσικών πόρων μέσω της καινοτομίας και της προώθησης νέων προϊόντων (χρήσεις βιομάζας, συστήματα πληρωμών περιβαλλοντικών υπηρεσιών, κλπ). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων των έργων που  συμμετέχουν με έμφαση στα προαναφερόμενα θέματα.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το Φαράγγι της Σαμαριάς και αγροτουριστικούς οικισμούς της περιοχής.

Η γλώσσα εργασίας της συνάντησης είναι η Αγγλική.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το...

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ...

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά...