14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Συνάντηση Παύλου Πολάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Ημερομηνία:

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από στελέχη της θεματικής επιτροπής υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή προκειμένου να συζητηθούν σημαντικά ζητήματα σχετικά με τα έργα που πρέπει να γίνουν στο νομό ή που βρίσκονται σε εξέλιξη και παρουσιάζουν προβλήματα κατά την υλοποίηση τους. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κύριος Παπαδεράκης Αντώνης.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

Α. Tο έργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Πολυτεχνειούπολης στα Κουνουπιδιανά.

Β. Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εκτέλεση του έργου αποκατάστασης κατολίσθησης του δρόμου Αζωγυρέ- Ασφενδιλέ.

Γ. το έργο της παράκαμψης Τοπολίων.

Σε ότι αφορά στο έργο οδικής ασφάλειας στα Κουνουπιδιανά, οι μελέτες του οποίου χρηματοδοτήθηκαν και ωρίμασαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τη δημιουργία κυκλικών κόμβων για την αντιμετώπιση της μεγάλης επικινδυνότητας (στο παρελθόν  θρηνήσαμε  και ανθρώπινα θύματα), η υλοποίησή του παρουσιάζει αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση. Ενημερώθηκε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, ότι αν και έχει εκδοθεί από το Μάιο του 2022 η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου, γραφειοκρατικά εμπόδια καθυστερούν τη χρηματοδότηση και την έναρξη υλοποίησής  του. Πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του ΟΑΚ, τα οποία εμπλέκονται στην υλοποίηση του έργου, και μετά από εκτενή συζήτηση υπήρξε δέσμευση ότι θα καταβληθούν προσπάθειες και θα αναληφθεί πρωτοβουλία για να αρθούν οι δυσκολίες που  έχουν προκύψει ώστε άμεσα να καταστεί εφικτή η χρηματοδότηση και η υλοποίηση του αναγκαίου αυτού έργου.

Για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στο δρόμο Αζωγυρέ- Ασφονδιλέ, έργο το οποίο επίσης χρηματοδοτήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, τέθηκαν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με την περιβαλλοντική αλλοίωση του σημείου, τη δυσκολία πρόσβασης κατοίκων της περιοχής στην ιδιοκτησία τους, καθώς  και με την επικινδυνότητα που δημιουργεί η εναπόθεση βράχων και μπαζών στο ποτάμι της περιοχής. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κατόπιν επικοινωνίας με τον εργολάβο του έργου δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες μερικής διάνοιξης του δρόμου και σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε αλλοίωση έχει προκληθεί σε δημόσια περιουσία, στο περιβάλλον και σε ιδιοκτησίες θα αποκατασταθεί πλήρως. Μάλιστα, μετά το τέλος των εργασιών θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός του ποταμού σε μήκος μεγαλύτερο από τις θέσεις επεμβάσεως ώστε να επιτευχθεί η ανεμπόδιστη ροή του.

Τέλος, συζητήθηκαν εκ νέου τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο υπό εκτέλεση  έργο  ΕΣΠΑ μήκους 9,6 χιλιομέτρων της παράκαμψης  στην περιοχή Τοπολίων, και αφορούν τόσο στο  σχεδιασμό του, αφού δεν εντάσσεται στο πλαίσιο ενός σύγχρονου κάθετου οδικού  άξονα, όσο και στη χάραξή του, με απαρχαιωμένη μελέτη οδοποιίας, και τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα σειρά αστοχιών ενώ παράλληλα δημιουργούν την ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης και απαιτούν γιγαντιαίες χωματουργικές εργασίες (με ανάλογα εργολαβικά οφέλη) και πολλές παράνομες και επικίνδυνες εναποθέσεις μεγάλου όγκου προϊόντων εκσκαφής. Από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ζητήθηκε νεότερη ενημέρωση σε συνέχεια των όσων είχαν αναδειχθεί σχετικά με το έργο από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.Π.Σ. Χανίων και στελεχών της θεματικής επιτροπής υποδομών του κόμματος που είχε συναντηθεί μαζί του στις 5 Σεπτεμβρίου.

Στην συνάντηση της Παρασκευής με τον κύριο Πολάκη, στηλιτεύτηκε και από τις δύο πλευρές  η απροθυμία  από πλευράς υπηρεσιακού παράγοντα του Δασαρχείου να συμβάλλει στη διαδικασία αδειοδότησης  κατάλληλου χώρου εναπόθεσης των μπαζών.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι έχει ήδη αναληφθεί πρωτοβουλία μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος προκειμένου να αρθούν τα προβλήματα στην χωροθέτηση του αποθεσιοθαλάμου, η οποία και αναμένεται να τελεσφορήσει σύντομα. Επιπλέον, δεσμεύτηκε εκ νέου για την άμεση απομάκρυνση των μπαζών και την αποκατάσταση του τοπίου κυρίως στην περιοχή Αθανάσαινα-Καψανιανών και ΑηΚυργιάννη, όπου η έναρξη του νέου υδρολογικού έτους μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Από την πλευρά του ο κύριος Πολάκης, αφού επισήμανε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των έργων που εκτελούνται στο νομό είναι μετά από χρηματοδότηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζήτησε την επίσπευση της υλοποίησης των προαναφερθέντων έργων, σύμφωνα και με τις προτάσεις που τέθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μάλιστα, μέσα στο επόμενο διάστημα θα επισκεφτεί ο ίδιος τα εργοτάξια, μαζί με τα στελέχη του κόμματός, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων του κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...