20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Ημερομηνία:

Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αναλυτική ενημέρωση για την μελετητική πρόοδο πολύ σημαντικών έργων για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, που εκπονεί το Υπουργείο αυτή την περίοδο, και οι λύσεις που προτείνονται από τους μελετητές στα διάφορα επιμέρους τμήματα των έργων αυτών.

Κατ’ αρχήν παρουσιάστηκε η μελέτη του έργου σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται η υποβολή της περιβαλλοντικής της μελέτης, ώστε το έργο πολύ σύντομα να βρίσκεται σε μελετητική ωριμότητα και να μπορεί να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, διότι όπως αναγνώρισε και ο κ. Υφυπουργός, έχει τεράστια αναπτυξιακή σημασία για τη Δυτική Κρήτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για την πρόοδο των μελετών που εκπονούνται στο τμήμα Χανιά – Κίσαμος του νέου ΒΟΑΚ, για το οποίο σύντομα θα υποβληθεί η περιβαλλοντική του μελέτη, καθώς θα ενταχθεί στην προαίρεση του διαγωνισμού παραχώρησης. Παράλληλα συζητήθηκε και η μελέτη της Παράκαμψης Κισάμου, έργο που πρέπει να υλοποιηθεί μαζί με το νέο αυτοκινητόδρομο.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε την πορεία του διαγωνισμού για το έργο του δίδυμου Φράγματος του Ποταμού Ταυρωνίτη, την αναμενόμενη – εντός του επόμενου μήνα – συμβασιοποίηση και εκκίνηση του έργου οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ Γεωργιούπολη – Πετρές, την έναρξη κατασκευής της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη, καθώς και την πορεία των μελετών των νέων Λυκείων Κισάμου, οι οποίες ολοκληρώνονται σύντομα από την ΚΤΥΠ.

Ο κ. Καλογερής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό και το Γενικό Διευθυντή για την ενημέρωση και την εποικοδομητική συνεργασία τους, και διαπίστωσε την σημαντική πρόοδο των πολλών και μεγάλων έργων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Βουλευτού Χανίων κας Ντόρας Μπακογιάννη, ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών κ. Γιάννης Καρνέσης, και ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νεκτάριος Κουμάκης.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...