20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο κατέρριψε άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα

Ημερομηνία:

Το Πεντάγωνο κατέρριψε ένα άγνωστο αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα την Παρασκευή μετά από εντολή του Προέδρου Μπάιντεν, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, επιβεβαίωσε το περιστατικό σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν επιβεβαιώθηκε εάν το αντικείμενο ήταν αερόστατο, αλλά ταξίδευε σε ύψος που το καθιστούσε πιθανή απειλή για τα πολιτικά αεροσκάφη.

Ο κ. Μπάιντεν διέταξε την κατάρριψη του αγνώστου αντικειμένου «με μεγάλη προσοχή», είπε ο κ. Κίρμπι. Είπε ότι το αντικείμενο καταρρίφθηκε πάνω από τα νερά στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας.

Ο ίδιος είπε ότι το αντικείμενο ταξίδευε στα 40.000 πόδια. Είπε ότι οι αξιωματούχοι το περιέγραφαν ως αντικείμενο επειδή αυτή ήταν η καλύτερη περιγραφή που είχαν για αυτό.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν διέταξε τον στρατό να καταρρίψει το αντικείμενο, και το έκαναν», είπε ο κ. Κίρμπι. Πρόσθεσε αργότερα ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε το αντικείμενο.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν «ενδείξεις στρατιωτικής απειλής» για τους ανθρώπους στο έδαφος από το αντικείμενο. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν εάν υπήρχε εξοπλισμός παρακολούθησης στο αντικείμενο που καταρρίφθηκε.

Θα γίνει προσπάθεια ανάκτησης των συντριμμιών, είπε ο Κίρμπι ενώ πρόσθεσε ότι το αντικείμενο ήταν «περίπου στο μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου» — πολύ μικρότερο από το κατασκοπευτικό μπαλόνι που είχε ωφέλιμο φορτίο στο μέγεθος πολλών λεωφορείων.

Το Πεντάγωνο προχώρησε σε αυτή την κίνηση λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που είχε διασχίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους.

"google ad"

Η διέλευση του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού την περασμένη εβδομάδα, η οποία ολοκληρώθηκε με την κατάρριψή του το Σάββατο στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-22, συγκλόνισε το αμερικανικό κοινό.

Ο Λευκός Οίκος έχει επικριθεί από ορισμένους Ρεπουμπλικάνους επειδή δεν κατέρριψε αμέσως το μπαλόνι, αλλά ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι ενήργησε σύμφωνα με τη σύσταση στρατιωτικών αξιωματούχων, οι οποίοι είπαν να περιμένουν μέχρι το μπαλόνι να περάσει πάνω από θαλάσσια περιοχή πριν το καταστρέψει για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για τους ανθρώπους στο έδαφος από τα συντρίμμια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...