14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Φρίκη σε γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Ηλικιωμένοι βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες, αφυδατωμένοι και με ψώρα

Ημερομηνία:

Να διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες βρέθηκαν από κλιμάκιο της περιφέρειας Αττικής ηλικιωμένοι τρόφιμοι σε γηροκομείο στον Κορυδαλλό.

Για να εισέλθουν στο γηροκομείο οι ελεγκτές χρειάστηκε να σπάσουν τα λουκέτα με τα οποία κρατούσαν την είσοδο σφραγισμένη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Γιατροί και νοσηλευτές από το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας εξετάζουν τους ηλικιωμένους ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ηλικιωμένοι εκτός από ότι παρουσίαζαν εικόνα εξαθλίωσης και αφυδάτωσης, παρουσιάζουν και ψώρα.

Από την κατάσταση της υγείας τους θα κριθεί εάν θα είναι αναγκαία η μεταφορά τους στα νοσοκομεία ή σε άλλες μονάδες φροντίδας.

Σύμφωνα με αναφορές, για το ιδιωτικό γηροκομείο είχαν υπάρξει καταγγελίες και στο παρελθόν και μάλιστα, είχαν επιβληθεί πρόστιμα, εξακολουθούσε όμως να λειτουργεί.

Η ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής

Η άδεια λειτουργίας της Μονάδας Φροντίδα Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στον Κορυδαλλό έχει ανακληθεί από την περιφέρεια Αττικής από το 2020, ωστόσο υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της μονάδας, επισημαίνει η περιφέρεια Αττικής, με αφορμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την παράνομη λειτουργία της ΜΦΗ που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή δεκάδων ηλικιωμένων.

Η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει ότι από το 2020 έχει επιβάλει πρόστιμα πάνω από 300.000 ευρώ και έχει εκδώσει τρεις αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας και σφράγισης της συγκεκριμένης μονάδας. Οι παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί αφορούσαν μεταξύ άλλων φιλοξενία υπεράριθμων ηλικιωμένων, επιβαρυντικές συνθήκες διαβίωσης, ελλιπές προσωπικό.

Επίσης, αναφέρεται ότι η μεταφορά των ηλικιωμένων στα νοσοκομεία για την εξέταση της κλινικής τους κατάστασης πραγματοποιήθηκε μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη Αττικής, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τονίζει ακόμη ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, στην περίπτωση απόφασης διακοπής λειτουργίας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, η απόφαση εκτελείται από την οικεία αστυνομική αρχή. Ωστόσο στις 23/9/20 υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων 29/4/20, 23/7/20 και 10/9/20, της Αντιπεριφερειάρχη για ανάκληση, διακοπή και σφράγιση της μονάδας.

«Όλο το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας και η χωρική αντιπεριφεριάρχης με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής έχουν προβεί σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να ενημερωθούν τα αρμόδια όργανα και υπουργεία για τις ενέργειές τους, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η απομάκρυνση των ηλικιωμένων. Σημειώνεται πως η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας επανειλημμένα ζητούσε με τη συνδρομή των αρμόδιων αρχών από τη μονάδα φροντίδας τα στοιχεία των ηλικιωμένων και των συγγενών τους. Ωστόσο η μονάδα ουδέποτε τα προσκόμισε», αναφέρεται στην ανακοίνωση της περιφέρειας, οι αποφάσεις της οποίας έχουν κοινοποιηθεί στον εισαγγελέα, την αστυνομία και το αρμόδιο υπουργείο.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...