20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Συνεργασία ΣΥΝΚΑ – Μασούτη: Τι θα συμβεί με τους μετόχους, ποιο το μέλλον για τους εργαζόμενους

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Χανιώτικα Νέα” και του δημοσιογράφου Γιώργου Κώνστα θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση της συνεργασίας του ΣΥΝΚΑ και της “Διαμαντής – Μασούτης Α.Ε.”, σε μια κοινή εταιρεία με την επωνυμία “ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.”.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η διαδικασία διάσπασης του “Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού” και της δημιουργίας του “ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.” για την οποία θα κληθεί να αποφασίσει η συνέλευση των μετόχων την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου.
Χθες, στη δεύτερη συνέλευση -ως είθισται- δεν υπήρξε απαρτία και θα ακολουθήσει στις 20 Φεβρουαρίου η τρίτη και καταληκτική συνέλευση. Εκεί οι μέτοχοι θα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά των αλλαγών καθώς και να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο οι υποψηφιότητες για το οποίο έχουν “κλείσει” χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.ν.” το σχέδιο της δημιουργίας κοινής εταιρείας μεταξύ του “ΣΥΝΚΑ” και του “Διαμαντής- Μασούτης” βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Στη νέα εταιρεία η “Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.” θα συμμετέχει με το 50% των μετοχών και ο Συνεταιρισμός με το αντίστοιχο 50%. Ο Συνεταιρισμός θα έχει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου εταιρικού σχήματος και το management.

Τι θα γίνει με τους μετόχους

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μέτοχοι του Συνεταιρισμού θα εξακολουθούν να διατηρούν τα δικαιώματα τους και θα έχουν ενεργή συμμετοχή σε στρατηγικές αποφάσεις των ΣΥΝ.ΚΑ.

Από μεριάς ΣΥΝΚΑ εκτιμάται ότι μέσω της στρατηγικής συνεργασίας, θα δημιουργηθούν και οι αντίστοιχες υπεραξίες για τις μετοχές όλων των μετόχων που συμμετέχουν στον Συνεταιρισμό, ενώ θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Η συνεργασία θα δημιουργήσει ένα πανελλαδικό δίκτυο με 402 καταστήματα που θα φέρει το νέο σχήμα σε πρωταγωνιστικό χώρο στον κλάδο καθώς θα διαθέτει ένα ετήσιο κύκλο εργασιών άνω του 1,1 δισ. ευρώ και πάνω από 9.500 εργαζόμενους.

Η Νέα Τηλεόραση

Το νέο εταιρικό σχήμα θα συνεχίσει να παραμένει βασικός μέτοχος της “Τηλεοπτικής Ρεθύμνου Α.Ε.” της εταιρείας δηλαδή – ιδιοκτήτη της “Νέας Τηλεόρασης Κρήτης.”

Στο τηλεοπτικό κανάλι δεν γίνεται αναφορά στο “Σχέδιο πράξης διάσπασης με απόσχιση κλάδου” που περιγράφει τον τρόπο δημιουργίας της “ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.” ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.ν.” θα παραμείνει υπό τη διαχείριση του νέου σχήματος καθώς θεωρείται οικονομικά βιώσιμο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ