20.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Συντρίμμια 230 μίλια νότια της Κρήτης – Γιατί ο Ολάντ και οι Αίγυπτιοι φοβούνται για τρομοκρατική επίθεση στο Egyptair | Βίντεο

Ημερομηνία:

Συντρίμμια του αεροσκάφους A320 της Egyptair, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τα ραντάρ 40 λεπτά μετά την απογείωση τα ξημερώματα της Πέμπτης, εντοπίστηκαν νοτιανατολικά της Κρήτης, 100 ναυτικά μίλια από το σημείο που εξαφανίστηκε, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Το αεροσκάφοςεκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο, μετέφερε 66 άτομα και εκτιμάται ότι συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου. Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Πάνο Καμμένο, το αεροσκάφος έκανε απότομες στροφές και έχασε απότομα ύψος πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Δεν είναι γνωστά ακόμα τα αίτια της συντριβής, ούτε η τύχη των επιβατών. Παρόλα αυτά, ο υπουργός Αεροπορίας της Αιγύπτου δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό η συντριβή να οφείλεται σε τρομοκρατικό χτύπημα. Στο μεταξύ, η εφημερίδα Ahram της Αιγύπτου, αναφέρει ότι ο πιλότος δεν έκανε κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης, πριν την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

egypt air

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Σερίφ Ισμαΐλ, είχε δηλώσει ότι οι έρευνες για το αεροσκάφος της EgyptAir βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι είναι πολύ νωρίς για να αποκλειστεί οποιαδήποτε εξήγηση για τα αίτια του συμβάντος, περιλαμβανομένης της τρομοκρατικής ενέργειας.

Αυτή τη στιγμή , δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε. Οι επιχειρήσεις έρευνας πρέπει να ολοκληρωθούν για να μάθουμε το αίτιο», είχε πει.

Το σενάριο της τρομοκρατίας δεν απέκλεισε και ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μάνουελ Βαλς, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και δεσμεύθηκαν ότι θα συνεργασθούν στενά για την εξακρίβωση των συνθηκών εξαφάνισης του αεροσκάφους της Egyptair.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=YYhvUgpePdc”]

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπάρακ Ομπάμα, έχει ζητήσει να ενημερώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για την εξέλιξη της κατάστασης. Επίσης, έδωσε οδηγίες σε αξιωματούχους της κυβέρνησής του να επικοινωνήσουν με τους εταίρους των ΗΠΑ και να προσφέρουν τη βοήθεια και τη στήριξη της Ουάσινγκτον.

Ακόμα, η Βρετανία προσφέρθηκε να βοηθήσει την Αίγυπτο μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι για το Κάιρο σήμερα τα ξημερώματα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ. Μεταξύ των επιβατών του A320 ήταν και ένας Βρετανός πολίτης. Ο Χάμοντ είπε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να διατυπωθούν υποθέσεις για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αεροπορίας της Αιγύπτου, ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι και ένας Βρετανός. Το αεροσκάφος πετούσε στα 37.000, πόδια ενώ εξαφανίστηκε αμέσως μετά την είσοδο του στον εθνικό εναέριο χώρο της Αιγύπτου, είχε ανακοινώσει η αεροπορική εταιρεία.

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης,Πάνος Καμμένος, δήλωσε ότι το αεροσκάφος έκανε απότομες στροφές και έπεσε από τα 37.000 στα 15.00 πόδια πριν χαθεί το σήμα του.

"google ad"

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=nKDQyPT3dL0″]

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι ελληνικές αρχές συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και των επιβατών. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος, ενώ η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος. Έχει ακόμα μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο (1 Super Puma) και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη ένα (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ελληνικές αρχές εξετάζουν την μαρτυρία ενός καπετάνιου εμπορικού πλοίου, ο οποίος ανέφερε ότι είδε «μια φωτιά στον ουρανό» περίπου 130 ν.μ. νότια της Καρπάθου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

H Αντιπεριφέρεια Χανίων έδωσε στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα...

Εργαζόμενοι σε όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαδήλωσαν κατά του πολέμου στη Γάζα

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι σε θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκεντρώθηκαν...

Συστάσεις για την επανεμφάνιση της αφρικανικής σκόνης – Πώς να προφυλαχθούμε

Εγκύκλιο με οδηγίες προστασίας από την αφρικανική σκόνη εξέδωσε το υπουργείο Υγείας,...