19.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ : Για την επαναφορά της υγειονομικής διάταξης ΓΥ/39Α

Ημερομηνία:

Καταγγέλλουμε την επαναφορά, από τον Υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, της υγειονομικής διάταξης ΓΥ/39Α, σύμφωνα με την οποία είχαν συλληφθεί και διαπομπευθεί οροθετικές ιερόδουλες, τον Απρίλιο του 2012.Υγειονομική διάταξη, λοιπόν, δήθεν για την προστασία της δημόσιας υγείας. Τα «επιτελεία» προσπαθούν να κάνουν την κοινωνία να λησμονήσει ότι ελάχιστη απαραίτητη προϋπόθεση της δημόσιας υγείας είναι η επαρκής πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, οι οποίες μεθοδικά διαλύονται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Δεν θα τα καταφέρουν, όσους τεχνικούς μηχανισμούς κι αν κινητοποιήσουν, όσους εργαζόμενους κι αν «επιστρατεύσουν», όσους μετανάστες κι αν «στρατωνίσουν», όσες γυναίκες κι αν διαπομπεύσουν.

Υγιής κοινωνία δεν μπορεί να υπάρχει με τις πιο ευπαθείς ομάδες της υπό διαρκή καταστολή, διωκόμενες και διαπομπευόμενες από «ειδικούς» της πολιτικής, της ενημέρωσης και της επιστήμης. Υγιής κοινωνία δεν δημιουργείται με υποχρεωτικούς, αστυνομικού τύπου υγειονομικούς ελέγχους και με την καλλιέργεια κλίματος τρόμου και κανιβαλισμού. Υγιής κοινωνία δεν νομοθετείται και δεν επιβάλλεται. Χτίζεται, βήμα το βήμα, στην Αλληλεγγύη, την Δημοκρατία, την αποτίναξη κάθε επιβολής που μας φορτώνεται για να κερδοσκοπούν διαχρονικά οι λίγοι και να βολεύονται για λίγο όσοι τους εξυπηρετούν.

Είναι προφανές ότι ζητούμε την κατάργηση της υγειονομικής διάταξης ΓΥ/39Α και την αντικατάστασή της, σε πρώτη φάση, από ένα σοβαρό, πλουραλιστικό και ανθρωποκεντρικό σύστημα δημόσιας υγείας, στο οποίο θα έχει πλήρη πρόσβαση κάθε κάτοικος της χώρας μας, χωρίς εξαιρέσεις.

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...