17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Σόιμπλε: Προτείνουμε συγχώνευση των τριών δόσεων

Ημερομηνία:

Πυρετός διαβουλεύσεων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την καταβολή και των τριών δόσεων προς την Ελλάδα, δήλωσε την Τρίτη ο  Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Ελλάδα πρέπει να λάβει τις τρεις υπόλοιπες δόσεις όταν επιλυθούν όλα τα ζητήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι απαιτείται μηχανισμός ελέγχου.

Πρόκειται την δόση των 31,5 δισ. ευρώ, μίας από τον Σεπτέμβριο που δεν έχει καταβληθεί και της δόσης που προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο.

Νωρίτερα, η γερμανική Bild δημοσίευσε σενάρια για συγχώνευση των τριών δόσεων, ύψους άνω των 44 δισ. ευρώ, και καταβολή τους σε μία, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με την Bild, η δόση θα περιλαμβάνει τα 31,3 δισ. ευρώ του β΄ τριμήνου, καθώς και τις δόσεις ύψους 5 δισ. ευρώ και 8,3 δισ. ευρώ για το γ΄ και το δ΄ τρίμηνο.

Την είδηση για τη «συγχώνευση» των δόσεων επιβεβαιώνει και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή από  την γερμανική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα η πηγή αναφέρει ότι «οι τρεις πληρωμές θα μπορούσαν να συνδυαστούν σε μία ώστε να μην δημιουργηθεί περαιτέρω αβεβαιότητα σε σχέση με τις διαβουλεύσεις για τις δόσεις προς τη χώρα τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Κορυφαίο στέλεχος του ελληνικού Υπουργείου, όταν ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ότι «το προσπαθούμε, δεν το έχουμε δέσει ακόμη». Ο ίδιος παράγοντας, πρόσθεσε ότι «γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις, και τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί μια τελική απόφαση για την επόμενη δόση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...