14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Σύλλογος Φιλόπτωχοι Αδελφοί Φιλόπτωχο συσσίτιο Σπλάντζιας: Απολογισμός έργου

Ημερομηνία:

Αγαπητοί συμπολίτες

Σας γνωρίζουμε ότι την 30η Ιανουαρίου στην αίθουσα των συσσιτίων ο Σύλλογος Φιλόπτωχοι Αδελφοί Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας Χανίων πραγματοποίησε την γενική συνέλευση. Ο πρόεδρος Μανώλης Καλλιγέρης έκανε τον απολογισμό  για το 2011 και ανέπτυξε λεπτομερώς τα πεπραγμένα του 2011.Το διάστημα από 1/1/2011 έως 31/12/2011 μοίρασε 80000 μερίδες φαγητό σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας , επίσης σε ναυαγούς και λαθρομετανάστες. Μοιράσαμε  το διάστημα των εορτών Πάσχα Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά 500 τσάντες με τρόφιμα βάρους 20kg περίπου σε οικογένειες και άλλες 500 με λιγότερα σε μεμονωμένους.

Στον πάνω όροφο του κτιρίου των συσσιτίων λειτουργεί οδοντιατρείο. Την εργασία προσφέρουν εθελοντές οδοντίατροι και οδοντοτεχνίτες. Κατά το 2011 πρόσφεραν 167 απλά σφραγίσματα 71 απονευρώσεις 164 εξαγωγές 12 προσθετικές 15 ανασυστάσεις με καρφίδα ,55 άλλες εργασίες και 13 συμπολίτες μας οδοντοστοιχίες άνω και κάτω.

Στην οδό Καλλινίκου Σαρπάκη λειτουργεί η βιβλιοθήκη του συλλόγου. Απασχολεί παιδιά που ασχολούνται με τις βασικές αρχές της πληροφορικής και με παιχνίδια υπό την καθοδήγηση της εθελόντριας. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού βιβλίων στα παιδιά που έρχονται. Κατά συχνά διαστήματα προσφέρονται γλυκά και αναψυκτικά.

Ευχαριστούμε τους αγαπητούς συμπολίτες και επιχειρηματίες που μας βοηθούν για να μπορούμε με τη σειρά μας να βοηθάμε τους ανήμπορους.

Όπως γνωρίζετε ο σύλλογος μας βοηθά  όσους απευθύνονται σε μας χωρίς να ρωτάει θρησκεία φυλή πατρίδα πολιτικά φρονήματα, γιατί όλοι είμαστε παιδιά Του Θεού. Ο Θεός είναι ένας για όλους.

Όπως γνωρίζετε η φιλανθρωπία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα αγάπης κα έχει σκοπό να αφυπνίσει μέσα σε κάθε άνθρωπο την υγιή ανάγκη της φιλίας, της αγάπης της προσφοράς απαλλαγμένη από κάθε φόβο και ατομικό συμφέρον. Όλα αυτά τα συναισθήματα είναι τόσο απλά και αυθόρμητα όσο η ζωή, όταν ανεμπόδιστα κυλάει μέσα μας η αγάπη για τον πλησίον

Η φιλανθρωπία είναι ανώτερη προορισμένη να αποκαταστήσει ότι ωραιότερο έχει να δείξει ο άνθρωπος για τους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας.

Λυπούμαστε πολύ για τον πόλεμο που κάνουν στα συσσίτια της Σπλάντζιας ορισμένοι κύκλοι.

Για το έτος 2012 προβλέπομε ότι η βοήθειά μας προς τους συμπολίτες μας θα υπερβεί τις 100000 μερίδες φαγητό. Επίσης σας κάνουμε γνωστό ότι το καταστατικό προβλέπει ότι εάν διαλύσει το σωματείο μας Φιλόπτωχοι Αδελφοί Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας Ο Άγιος Νικόλαος όλη η ακίνητη περιουσία θα περιέλθει στον Δήμο Χανίων.

Σας γνωρίζομε ότι ο τότε υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης κος Κακλαμάνης βράβευσε το σωματείο μας για τους τομείς υγείας και κοινωνικής  φροντίδας και είναι το μοναδικό  στην Κρήτη που έχει βραβευτεί . επίσης έχει βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κος  Παπούλια για την υπηρεσία που προσφέρει στην κοινωνία των Χανίων

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και σας παρακαλώ να μην ξεχνάτε το φιλόπτωχο συσσίτιο Σπλάντζιας για τις Άγιες Μέρες Του Πάσχα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μ. ΚΑΛΛΙΓΕΡΗΣ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...