12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Σύνδρομο Μινχάουζεν: Η ιστορία της Τζίπσι Ρόουζ που παρήγγειλε τη δολοφονία της μητέρας της | Βίντεο

Ημερομηνία:

Η Τζίπσι Ρόουζ παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου για μια στυγερή δολοφονία, το 2015 καθώς είχε παραγγείλει την δολοφονία της μητέρας της που έπασχε από το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου.

«Ακόμα κι όταν το έβλεπα στις ειδήσεις δεν μπορούσα να πιστέψω ότι περπατάει. Έβαζα την κασέτα συνέχεια μπρος πίσω γιατί δεν ήταν αυτό που ξέραμε» ανέφερε ένας γείτονας της οικογένειας. Και αυτό γιατί η 24χρονη Τζίπσι Ρόουζ ήταν καθηλωμένη από παιδί σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Όχι γιατί η ίδια το χρειαζόταν αλλά γιατί η μητέρα της, Ντι Ντι, την υποχρέωνε να το κάνει.

Η 24χρονη τελικά βρέθηκε ένοχος από το δικαστήριο ως ηθική αυτουργός της δολοφονίας της μητέρας της.

Η τύραννος μητέρα

Για τον έξω κόσμο, η Ντι Ντι Μπλάσαρντ ήταν η βασίλισσα του σχολικού χορού, η αριστούχος νοσηλευτικής αλλά και ο φύλακας άγγελος της φιλάσθενης κόρης της, Τζίπσι.

Στην πραγματικότητα όμως η Ντι Ντι ήταν μία γυναίκα, η οποία έπασχε από το πολύ επικίνδυνο σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου. Παρουσίαζε την κόρη της ως ένα άρρωστο παιδί, σε καροτσάκι, με καρκίνο και επιληψία, με σκοπό να προκαλέσει τον οίκτο και την προσοχή του κόσμου.

«Με πονάει γιατί κάθε φορά μου έλεγε ότι με αγαπάει και με προστατεύει. Αλλά τώρα που ξέρω, κατάλαβα ότι από την μόνη που έπρεπε να προστατευτώ ήταν εκείνη» ανέφερε η Τζίπσι Ρόουζ.

Η Ντι Ντι Μπλασσάρντ με γνώσεις νοσηλευτικής, ήξερε με ακρίβεια τις δοσολογίες και τα φάρμακα με τα οποία θα κρατά φιλάσθενη την ανήλικη κόρη της. Ακόμα κι όταν τα δόντια της μικρής Τζίπσι σάπισαν από τα ισχυρά χάπια, η μητέρα της απλά της τα έβγαλε.

«Απλά δεν καταλάβαινα γιατί τα δόντια μου έπεφταν. Απλά θυμάμαι ότι έχανα δόντια» πρόσθεσε η Τζίπσι.

Μέχρι την ηλικία των 8, είχε διαγνωστεί με λευχαιμία, μυική ατροφία και νοητική καθυστέρηση. Όταν η διάγνωση των γιατρών δεν άρεσε στην μητέρα της, ή όταν δεν φαινόταν αρκετά σοβαρή, άλλαζε τον γιατρό.

«Υπήρχαν κάποιες αρρώστιες που ήξερα ότι δεν είχα. Ήξερα ότι δεν χρειαζόμουν τον σωλήνα τροφοδοσίας. Ήξερα ότι μπορούσα να φάω, ότι μπορούσα να περπατήσω. Αλλά πίστεψα την μαμά όταν μου είπε ότι έχω λευχαιμία» πρόσθεσε η Τζίπσι.

"google ad"

Η δολοφονία της Ντι Ντι με «παραγγελία» της κόρη της

Έπειτα η ενήλικη πια Τζίπσι ζήτησε από την μητέρα της να απαλλαγεί από τον σωλήνα τροφοδοσίας που ποτέ δεν είχε ανάγκη. Η αρνητική απάντηση της μάνας πυροδότησε την αντίστροφη μέτρηση.

«Ρώτησα τον Βίκτορ “σε παρακαλώ θα έρθεις να σκοτώσεις τη μητέρα μου για μένα γιατί δεν μπορώ να το κάνω μόνη μου;”» ανέφερε η Τζίπσι.

«Γιατί ήθελες τη μητέρα σου νεκρή τότε;» ρωτήθηκε η Τζίπσι, για να απαντήσει: «Ουσιαστικά ποτέ δεν ήθελα η μητέρα μου να πεθάνει. Ήθελα η ζωή που ζούσα να πεθάνει».

Τελικά,όπως αποδείχθηκε, η Τζίπσι όχι μόνο μπορούσε να περπατήσει αλλά δεν ήταν και ποτέ άρρωστη. Ούτε καρκίνο, ούτε επιληψία, ούτε καμία από τις ασθένειες που η μητέρα της είχε επινοήσει.Σήμερα δηλώνει μετανιωμένη, που έβαλε να σκοτώσουν την μητέρα της, αλλά και απελευθερωμένη πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Η υπόθεση της Τζίπσι Ρόουζ έχει γίνει σειρά από την Hulu με τίτλο «The Act» το 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=4RJf6ckrtcA

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...