17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ταξίδι σε άλλο κόσμο: Η Κίνα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον Άρη

Ημερομηνία:

Το Πεκίνο δημοσίευσε την πρώτη παρτίδα εικόνων του κόκκινου πλανήτη που τραβήχτηκαν από το ρόβερ “Zhurong” του διαστημικού σκάφους “Tianwen-1”, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Διοίκηση Διαστήματος της Κίνας (CNSA).

Οι εικόνες από τον μακρινό Άρη παρουσιάστηκαν σε ειδική τελετή στο Πεκίνο και περιλαμβάνουν πανοραμική θέα του κόκκινου πλανήτη από την περιοχή της προσγείωσης του διαστημικού σκάφους «Tianwen-1».

«Η κυκλοφορία της πρώτης παρτίδας φωτογραφιών σηματοδοτεί τη συνολική επιτυχία της πρώτης αποστολής της χώρας μας να εξερευνήσει τον Άρη» ανέφερε η Εθνική Διοίκηση Διαστήματος της Κίνας (CNSA).

Η πανοραμική λήψη 360 μοιρών της περιοχής της προσγείωσης τραβήχτηκε από μια κάμερα εδάφους πλοήγησης που ήταν συνδεδεμένη με το ρόβερ. Οι εικόνες δείχνουν ότι η επιφάνεια κοντά στο σημείο της προσγείωσης είναι σχετικά επίπεδη.

Στις 11 Ιουνίου το ρόβερ «Zhurong» έκλεισε 28 μέρες στο έδαφος του πλανήτη Άρη (η μέρα στον κόκκινο πλανήτη με 24 ώρες 39 λεπτά). Η διάρκεια ζωής του ρόβερ αναμένεται να φτάσει τις 90 αριανές μέρες.

Η αποστολή «Tianwen-1», αποτελούμενη από έναν τροχιογράφο, έναν εκφορτωτή και το ρόβερ, ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου 2020 και εισήλθε με επιτυχία στην τροχιά του Άρη τον Φεβρουάριο.

Στις 15 Μαΐου, έκανε μια ασφαλή προσγείωση στο νότιο τμήμα της πεδιάδας της Ουτοπίας στην επιφάνεια του Άρη. Η αποστολή στοχεύει στη μελέτη της ατμόσφαιρας, της επιφάνειας, των γεωλογικών χαρακτηριστικών και των χαρακτηριστικών του μαγνητικού πεδίου του κόκκινου πλανήτη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...