16.8 C
Chania
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2026

Τα ύστερα του κόσμου – Ο Στέφανος Μανος τα βάζει με την ιδιωτική εταιρεία ύδρευσης Εκάλης: “Σημασία δεν έχει η ιδιωτικοποίηση, όσο οι κανόνες λειτουργίας”

Ημερομηνία:

Έξαλλος εμφανίστηκε για δεύτερη ημέρα ο Στέφανος Μάνος πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΝΔ καθώς με συνέντευξή του στο kathimerini.gr καταγγέλλει ότι είναι χωρίς ρεύμα στο σπίτι του στην Εκάλη για… 50 ώρες.

Είχε προηγηθεί χθεσινό μήνυμά του στο twitter όπου μιλούσε για 36 ώρες χωρίς ηλεκτρικό.

O πρώην υπουργός κάνει λόγο για χάος στον ΔΕΔΔΗΕ και στη συνεργασία του με τους δήμους, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν θα λύσει ως δια μαγείας η ιδιωτικοποίηση.

«Έχω τηλεφωνήσει ο ίδιος στον ΔΕΔΔΗΕ από προχτές και δεν έχουν την παραμικρή προοπτική αποκατάστασης ακόμη. Δεν έχουν περάσει καν από εδώ. Είναι αλλού!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάνος.

Ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ δεν αποτελεί από μόνη της λύση για τη σωστή λειτουργία του: «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι αρκεί αυτό», τόνισε, εκτιμώντας ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι να υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται ευλαβικά. Η τήρησή τους πρέπει να είναι δέκα φορές αυστηρότερη για μια εταιρία που συνιστά μονοπώλιο, όπως στην περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ», υπογράμμισε.

Ωστόσο ο Στέφανος Μάνος εμφανίζεται οργισμένος και με την ιδιωτική εταιρεία που υδροδοτεί την Εκάλη χλευάζοντας μάλιστα την απάντηση των υπευθύνων της ότι… χάλασε η γεννήτρια που είχαν.

«Ιδιωτική είναι και εδώ στην Εκάλη η εταιρία ύδρευσης, η Εκάλη ΑΕ. Εδώ και 24 ώρες δεν έχουμε νερό και όταν τηλεφώνησα το απέδωσαν στη διακοπή του ρεύματος. Ρώτησα εάν έχουν γεννήτρια και μου απάντησα ότι… χάλασε», είπε στο kathimerini.gr ο κ. Μάνος: «Συνεπώς δεν έχει τόσο σημασία η ιδιωτικοποίηση, όσο οι κανόνες λειτουργίας.»

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

1ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Να «μιλήσουν» για το σχολείο που θέλουν και έχουν...

Θετική γνωμοδότηση για τον Βιολογικό Αλμυρίδας – 14,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης

Θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης για τον Βιολογικό Αλμυρίδας προϋπολογισμού 14,7 εκατ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει δίκτυο 27.195 μέτρων και εννέα αντλιοστάσια.

Συνελήφθη 32χρονος στα Χανιά με κοκαΐνη και πυροβόλο όπλο

Συνελήφθη 32χρονος στα Χανιά με 13 γραμμάρια κοκαΐνης, πυροβόλο όπλο και 375 ευρώ. Η επιχείρηση έγινε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της ΟΠΕ Χανίων.