20.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Τι ακριβώς εννοεί η κ. Μπακογιάννη ότι η επίσκεψη στον Μπάλο πρέπει να γίνεται δια θαλάσσης; Θα απαγορευτεί η πρόσβαση οδικώς;

Ημερομηνία:

Εντύπωση προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη στον Γαύδος Fm σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με τον Μπάλο.

Καταρχάς αμφισβήτησε τον τρόπο που έχει γίνει η διαχείριση του Μπάλου ως τώρα. Δεν είναι η μονή. Πολλοί έχουν μιλήσει για τις ελλείψεις και τα λάθη που έχουν γίνει. Όμως, κάποιοι ζητούν περισσότερο τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος με τις παραλίες να παραμένουν δημόσιες και άλλοι μιλάνε για την ανάγκη επιβολής εισιτηρίου.

Το μόνο που είπε η κ. Μπακογιάννη είναι πως η κατάσταση σήμερα δεν είναι αποδεκτή, όχι μόνο στον Μπάλο, αλλά και στο Ελαφονήσι, ακόμη και στο Φαράγγι της Σαμαριάς, του οποίου ο Φορέας Διαχείρισης διαλύεται με το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο…

Είπε όμως η κ. Μπακογιάννη κάτι ακόμα που προκάλεσε εντύπωση, ότι η επίσκεψη στον Μπάλο πρέπει να γίνεται δια θαλάσσης κι ας διαφωνούν μερικοί.

Ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν στη δια θαλάσσης επίσκεψη στον Μπάλο; Μα αυτοί που μιλούν για την μόλυνση που παράγει η επίσκεψη καραβιών σε κοντινή απόσταση στη λιμνοθάλασσα και αυτοί που ζητούν να τηρείται το πλαφόν στον αριθμό επισκεπτών ανά ημέρα στον Μπάλο.

Τι ακριβώς λοιπόν θέλει να πει η κ. Μπακογιάννη; Πώς σκοπεύουν να προστατέψουν το περιβάλλον στον Μπάλο; Μετατρέποντας τον Μπάλο σε μία θάλασσα μόνο για τους λίγους πλούσιους που θα πληρώνουν μεγάλο αντίτιμο για να τον επισκεπτούν οδικώς ή δια θαλάσσης; Ας μας εξηγήσει λίγο πιο αναλυτικά τι εννοεί.

Η συγκεκριμένη δήλωση της κ. Μπακογιάννη για ανάγκη επίσκεψης “δια θαλάσσης” δημιουργεί μεγαλύτερη εντύπωση επειδή πρόσφατα, κατά τη συμμετοχή της στο 2ο Chania Business Forum είχε πει ότι “ο Μπάλος πρέπει να κλείσει τελείως”.

Και είχε προσθέσει ότι:

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κόκκινα Βέλη: Γιορτάζουν τα 60 χρόνια ζωής με επίδειξη στον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης

Δύο εβδομάδες πριν δώσουν δυναμικό παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις...

Νέο υγειονομικό χάρτη μετά τις ευρωεκλογές ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Σε επανασχεδιασμό του ΕΣΥ αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας μετά τις Ευρωεκλογές, αφού...

Κλιματική αλλαγή: Συνεχίστηκε τον Απρίλιο η υπερθέρμανση του πλανήτη

Ο κόσμος έζησε (και) τον Απρίλιο «εξαιρετικές» θερμοκρασίες, καθώς καταγράφτηκαν μηνιαία...