13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Τον εκτέλεσε ενώ ήταν στο σπίτι η 8χρονη κόρη του – Απουσιάζουν δύο βασικοί μάρτυρες

Ημερομηνία:

Από την 8χρονη κόρη της που ούρλιαζε στο τηλέφωνο από το σοκ, πληροφορήθηκε η σύζυγος του 39χρονου Νίκου Μπιτσακάκη ότι είχαν σκοτώσει τον άνδρα της όσο εκείνη απουσίαζε με τη μεγαλύτερη κόρη  για ψώνια του σπιτιού.

Είχαν λείψει μόλις επτά λεπτά. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο δολοφόνος του «Λαέρτη», όπως ήταν το παρατσούκλι του θύματος, είχε προλάβει να εκτελέσει το σατανικό του σχέδιο. Παρά το γεγονός ότι στο σπίτι βρισκόταν η μικρή κόρη της οικογένειας, ο δράστης δεν πτοήθηκε στο ελάχιστο.

Ο Μπιτσακάκης που έτρωγε καρπούζι στη βεράντα της οικίας του, στο Πετροκεφάλι, δέχθηκε εννέα πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο. Τον  έπληξαν τρία σκάγια με αποτέλεσμα το θάνατο του.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου και στο εδώλιο κάθονται δύο Ρουμάνοι, ένας 28χρονος και ένας 32χρονος. Ο πρώτος, ο οποίος δούλευε στα ζώα του θύματος και διέμενε σε ένα παλιό παράπηγμα δίπλα  στην κατοικία του Λαέρτη, κατηγορείται για  ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ο δεύτερος αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας επειδή φέρεται να δάνεισε στον συμπατριώτη του το φονικό όπλο.

Ωστόσο περίπου στις 11.00 το πρωί το Δικαστήριο διέκοψε, καθώς δεν εμφανίστηκαν δύο μάρτυρες των οποίων η κατάθεση θεωρείται καίρια, και οι οποίοι επρόκειτο να καταθέσουν για τον δεύτερο Ρουμάνο που κατηγορείται για συνέργεια. Το Δικαστήριο εξετάζει το αν θα ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων ή αν θα συνεχίσει την ακροαματική διαδικασία.

Το χρονικό της φονικής ενέδρας

Στις 21.10 το βράδυ της 23ης Αυγούστου του 2021, η σύζυγος του Ν. Μπιτσακάκη  και η μεγάλη κόρη τους έφυγαν από το σπίτι προκειμένου να αγοράσουν τρόφιμα. Πίσω έμεινε το θύμα με την 8χρονη κόρη τους. Στις 21.17, μόλις επτά λεπτά αργότερα, η σύζυγος κάλεσε το κινητό του άνδρα της προκειμένου να τον ρωτήσει αν χρειαζόταν παυσίπονα. Στο τηλέφωνο απάντησε το κοριτσάκι ουρλιάζοντας. Τότε είπε στη μητέρα του ότι κάποιος είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον μπαμπά της.

Αρχικώς, ο 28χρονος Ρουμάνος επιχείρησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών και με ύπουλο τρόπο προσπάθησε να στρέψει τις υποψίες σε βάρος ενός ντόπιου, εκμεταλλευόμενος πρόσφατη λογομαχία του με το θύμα. Όμως πολύ γρήγορα έπεσαν οι μάσκες και ομολόγησε τα πάντα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ο 28χρονος Ρουμάνος ομολόγησε, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ότι σχεδίαζε να σκοτώσει το αφεντικό του την τελευταία εβδομάδα, ισχυριζόμενος  ότι το θύμα δεν του συμπεριφερόταν ανθρώπινα, ότι τον χτυπούσε πολλές φορές, ότι του χρωστούσε δεδουλευμένα και ότι τον εξέδιδε έναντι αμοιβής σε ομοφυλόφιλους άνδρες της περιοχής, χωρίς να του δίνει μέρος των χρημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του 39χρονου διαψεύδει τους ισχυρισμούς του βασικού κατηγορουμένου, υποστηρίζοντας ότι το θύμα τον πρόσεχε σαν να ήταν δικός του άνθρωπος.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...