22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το άκρον άωτον της υποκρισίας

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντά,

   Επιτρέψτε μου παρακαλώ με την ευκαιρία της άφιξης Γεωργιάδη στην πόλη μας, ν’ ασχοληθώ με τον νεκροθάφτη αυτόν της Υγείας.   Με αυτόν που παριστάνει τον υπουργό της δήθεν υγείας, έτσι για να δούμε όλοι μαζί τι εστί βερίκοκο όπως μας έλεγε προ ημερών απειλητικά, και του οποίου η δημοφιλία είναι τόσο… μεγάλη, ώστε ήρθε σαν κλέφτης στην πόλη μας, δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμά του στερώντας την ευκαιρία στους πολίτες να τον… ευχαριστήσουν για την συμμετοχή του στα όσα βιώνουν, ενώ επέλεξε να επισκεφθεί πρωί πρωί το νοσοκομείο Χανίων την ώρα που οι ασθενείς κοιμόταν και κανείς δεν τον πήρε χαμπάρι.

   Οφείλω πάντως να συγχαρώ εκείνον και τους συμβούλους του για το καλοστημένο σχέδιο, και τους εύχομαι για όσο μείνουν ακόμα στην εξουσία, το φόβο του λαού να έχουν !

   Το απόρρητο πρόγραμμα του εν λόγω υπουργεύοντα όπως φάνηκε, περιελάμβανε σουλάτσο σε δύο τοπικά κανάλια της πόλης και το μενού αποτελείτο από υπερβολικές δόσεις παραπληροφόρησης, θράσους, αλαζονείας, εμπαιγμού, και έλλειψης σεβασμού στους δημοσιογράφους που είχε απέναντί του και τους τηλεθεατές των οποίων η υπομονή και τα νεύρα βρισκόταν σε δοκιμασία. Εγώ ομολογουμένως δεν άντεξα πάνω από 5’, που όμως ήταν αρκετά για να γίνουν τα νεύρα μου τσατάλια.

   Εξ’ όσων είχα την ατυχία ν’ ακούσω, ο απίστευτος αυτός τύπος, θεωρεί εαυτόν και την παρέα του ως ευεργέτες της χώρας και του λαού, τόνισε πως δεν υπάρχουν λεφτά, και θρασύτατα κάλεσε να του αναφέρουν εναλλακτικές προτάσεις σε σχέση με την ισοπεδωτική πολιτική που ακολουθεί η μνημονιακή κυβέρνηση.

   Με ύφος εκατό καρδιναλίων και θράσος χιλίων πιθήκων, είπε πως δεν κυβερνά η τρόικα αλλά του λόγου τους, και κείνη τη στιγμή στον δέκτη μου, ήταν σαν να έβλεπα την γνωστή μαριονέτα Πινόκιο, η μύτη του οποίου (για όσους δεν γνωρίζουν) μεγάλωνε κάθε φορά που έλεγε ψέματα, και αναρωτιόμουν, αν με τόση μεγάλη μύτη θα κατάφερνε να βγει από τα τηλεοπτικά στούντιο!

   Χωρίς ίχνος ντροπής απέναντι στον λιμοκτονούντα λαό, ο φίλος του τσεκουροφόρου πρώην ΕΠΕΝίτη Βορίδη (σύμφωνα και με το φωτογραφικό υλικό) αναρωτήθηκε γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το νέο χαράτσι των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, τονίζοντας πως εκείνος ντρέπεται να θέσει στην τρόικα θέμα 25 ευρώ και κάλεσε άκουσον –άκουσον ! τον δημοσιογράφο να το πράξει!! Ξέχασε βέβαια να μας πει πως γι’ αυτόν και τα δισέγγονα των δισεγγόνων του, τα 25 ευρώ δεν αποτελούν και δεν θ’ αποτελέσουν παρά ελάχιστα ψίχουλα.

   Κύριε διευθυντά, είμαι σε θέση να γνωρίζω αρκετά πράγματα απ’ όσα συμβαίνουν στον χώρο της υγείας.

   Μπορώ λοιπόν να διαβεβαιώσω πως παρά τα μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία και οι λειτουργοί της υγείας, τα νοσοκομεία εξακολουθούν να λειτουργούν χάρη στις ηρωικές προσπάθειες ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

   Και χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί τις μέρες που προηγήθηκαν, για μια ακόμα φορά οι γιατροί του νοσοκομείου μας έκαναν περήφανους και έδωσαν στον υπουργεύοντα την απάντηση που θα έδινε ο Χανιώτικος λαός αν του δινόταν η ευκαιρία.

   Προηγήθηκε ανακοίνωση των γιατρών με την οποία θεωρούσαν τον Γεωργιάδη ανεπιθύμητο κ.λ.π., ενώ στην πρωινή σύσκεψη που έγινε στο νοσοκομείο παρουσία του διοικητή, ο πρόεδρος των γιατρών ΕΣΥ κ. Ανδρέας Λιοδάκης, αρνήθηκε να νομιμοποιήσει δια της παρουσίας του τον υπουργεύοντα! Χίλιες φορές μπράβο και πάντα άξιος πρόεδρε, γιατί η πατρίδα έχει ανάγκη από μπροστάρηδες σαν εσένα.

Και κάτι τελευταίο·

   Σύμφωνα με την μυθολογία ο Άδωνις ήταν ένας πανέμορφος νέος, εραστής της Αφροδίτης. Στις μέρες μας, ο Άδωνις είναι ένα μνημονιακό βαμπίρ που ρουφά από κοινού με τους συνοδοιπόρους του, το αίμα μας με το μπουρί, ενώ παράλληλα είναι εραστής της τρόικας, της αναλγησίας, της υποκρισίας, της κακότητας.

Καλό αγώνα σε όλους και καλή λευτεριά

"google ad"

Α.Σ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ