17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το “μην κάνετε κριτική γιατί είναι νέα” είναι ανόητο

Ημερομηνία:

Της Βασιλικής Σιούτη

Η κριτική σήμερα στην Αχτσιόγλου, χθες στην Χριστοδουλοπούλου, σήμερα και χθες στην Θεανώ Φωτίου κ.ο.κ δεν μπορεί να είναι παρά μόνο πολιτική. Και από εμάς μόνο τέτοια είναι. Και υπάρχουν πλέον δεκάδες λόγοι να είναι σκληρή κριτική.

Τα “μην κάνετε κριτική γιατί είναι νέα και όμορφη ή μεγάλη και άσχημη” είναι εξίσου ανόητα και εκ του πονηρού με αυτούς που το κάνουν. Χιλιάδες γυναίκες και εδώ και αλλού δέχονται συχνά προσβολές και επιθέσεις σε χώρους εργασίας επειδή είναι “νέες και όμορφες” ή “μεγάλες και άσχημες” ή απλώς γυναίκες, χωρίς μάλιστα να έχουν βλάψει εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους ή πρόσφυγες, από θέση ισχύος.

Γυναίκες που δεν έχουν καμία εξουσία και κανέναν να τις υπερασπιστεί και να τις προστατεύσει.

Γυναίκες που προσπαθούν να επιβιώσουν ή να βγάλουν ένα μεροκάματο. Όλοι αυτοί που δεν υπερασπίστηκαν ποτέ αυτές τις γυναίκες και τώρα σπεύδουν να το κάνουν για τις υπουργούς που με τις πολιτικές τους εξαθλιώνουν έναν λαό και τον κοροϊδεύουν από πάνω, είναι απλά υποκριτές.

Η Αχτσιόγλου όπως και η Φωτίου δύο χρόνια τώρα πετάνε στον Καιάδα με την πολιτική που εφαρμόζουν κάθε “νέα και όμορφη” ή άσχημη γυναίκα, όπως και κάθε ηλικιωμένη και όμορφη ή άσχημη γυναίκα (μας ζάλιζαν και πριν με την Χριστοδολουπούλου) που δεν μπορούν να βρουν δουλειά, δεν μπορούν να ζήσουν τα παιδιά τους, δεν μπορούν να γεράσουν με αξιοπρέπεια.

Τι έκαναν αυτές οι γυναίκες από τις θέσεις ισχύος στις οποίες βρίσκονται δύο χρόνια για τις γυναίκες των μονογονεικών οικογενειών; για τις γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους; για τα άνεργα κορίτσια, για τις νέες γυναίκες με τα διπλά προσόντα από αυτές που δουλεύουν για 200 ευρώ; Τίποτα δεν έκαναν.

Η κατάσταση μάλιστα είναι χειρότερη και από πριν. Και ούτε μία λέξη αυτοκριτικής δε ακούσαμε.

Αντίθετα οι εν λόγω απολαμβάνουν την εξουσία όπως και οι άνδρες συνάδελφοί τους και δεν δίνουν δεκάρα για όλα τα άλλα. Σκέτη υποκρισία λοιπόν η κουβέντα αυτή. Και ας ξεκινήσουμε με την υπεράσπιση των αδυνάμων πρώτα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...