25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Τσίπρας στο Γοργοπόταμο: Να ανατινάξουμε τις γέφυρες της υποτέλειας

Ημερομηνία:

«Δεν μπορούμε να σπάσουμε τις άτιμες τις αλυσίδες αν πιστεύουμε ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Γοργοπόταμο, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση για τον πανελλήνιο εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης.Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «ιστορικό, ηθικό και υλικό χρέος» την διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. «Αυτές οι ιστορικές στιγμές κληροδοτούνται στις επόμενες γενιές μαζί με το μήνυμα αντίστασης σε όλον τον ελληνικό λαό». «Είναι κληρονομιά όλων των Ελλήνων».

«Δύο είναι τα ισχυρότερα μηνύματα. Πρώτο ότι μόνο με αγώνα και αντίσταση μπορεί κάποιος να διεκδικήσει την αξιοπρέπειά του και δεύτερο μόνο με ενότητα. Μόνο με ευρύτατη λαϊκή ενότητα μπορεί κάποιος να βγει από τις δύσκολες στιγμές».

«Έχουμε χρέος, με αφορμή τη σημερινή επέτειο, να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε για να ζήσει ο λαός μια νέα ανάσταση. Δικό μας χρέος είναι να υπερασπιστούμε και τη Δημοκρατία από τους νοσταλγούς του ναζισμού, τους οπαδούς και τους συνεχιστές του δοσιλογισμού και από όσους τους χαϊδεύουν», ανέφερε και πρόσθεσε: «Έχουμε όμως χρέος να ανατινάξουμε τις γέφυρες της εξάρτησης και της υποτέλειας και να χτίσουμε με δυσκολία και αγώνα τις γέφυρες της προκοπής, της προόδου, της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, της γέφυρες της αξιοπρέπειας

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ