24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

ΓΛΥΦΟΥΝ… ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

Καλοπιάσματα, κολακευτικά λόγια παραπολιτικά, όλα ΘΕΤΙΚΑ για τον Πάνο Σκουρλέτη από την καλή συνάδελφο «Τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα»….

ΜΕΣΑΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

Ενδεικτικό της παρουσίας του Πάνου Σκουρλέτη, υπουργού Εσωτερικών και κολλητού του πρωθυπουργού είναι ότι δεν κατάφερε να γεμίσει την αίθουσα του Επιμελητηρίου στην ομιλία του. Και σ’ αυτό όλα τα ΜΜΕ κάνουν τα «στραβά μάτια»… Ωραία δημοσιογραφία να σου πετύχει…

ΑΝΑΞΙΟ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Δώσαμε στο Πολυτεχνείο Κρήτης την ψυχή μας. Το χρηματοδοτήσαμε γενναία για να αγοράσει αυτά τα κτίρια που στέγασαν σημαντικά κομμάτια της ιστορίας μας για να τα αξιοποιήσει. Τα άφησε στην ερήμωση, όπως και το κτίριο Παπαδόπετρου που αφού απέκτησε ζωντάνια από τους φοιτητές έγινε μετά χώρο για «νυχτερίδες κι αράχνες». Ευτυχώς, αυτό δεν το πουλάνε ακόμα.
Τα κτίρια των στρατώνων και του διοικητηρίου της ιστορικής 5ης Μεραρχίας Κρητών, έγιναν χώρος των κινημάτων, χώρος προβληματισμού νέων ανθρώπων, με ποικίλες δράσεις.

Το ερώτημα είναι αν έχει δικαίωμα ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα να προχωρά στον νεοφιλελεύθερο δρόμο που επιτάσσουν οι αφέντες αυτού του τόπου.
Μπορεί το πνεύμα, η παιδεία να πουλά την ιστορία προς προσπορισμό του; Και τι απολαβές είναι αυτές και πόσο θα το βοηθήσουν, όταν θα φέρει αιωνίως – το Πολυτεχνείο Κρήτης – την στάμπα του εκποιητή της ιστορίας του τόπου που το φιλοξενεί;

ΚΡΥΦΟ ΤΑΛΕΝΤΟ…

Πόσο υποκριτής πρέπει να είσαι για να δημιουργείς ρήξη με την εκκλησία ως υπουργός και να αποπέμπεσαι γι’ αυτό και στη συνέχεια να ανεβαίνεις στα ψαλτήρια και να παριστάνεις τον ψάλτη. Αυτά από σχόλιο των Χ.Ν. που μας εκθιάζει τις ικανότητες του π. υπουργού παιδείας Ν. Φίλη ως ψάλτη. Το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει αν εκτέλεσε χρέη αριστερού ή δεξιού ψάλτη.

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Κλειστός ερμητικά παραμένει δυστυχώς ο Φάκελος της Κύπρου για να μην μάθομε το μέγεθος της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ που συντελέστηκε από τους ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ σωτήρες που ορισμένοι μάλιστα νοσταλγούν.

Έτσι κηδεύομε τους ηρωικούς μαχητές της Κύπρου, τα παιδιά μας, χωρίς να αποκαλύψομε και να στιγματίσομε τους προδότες υπηρέτες των ξένων για πάντα στον γρανίτης της ιστορίας. Ελλάς το μεγαλείο σου!

ΚΑΙ Ο ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ

Μας απέκρυψαν ένα συγκλονιστικό γεγονός, ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλιντιρίμ είναι στην κοινοπραξία που πήρε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τι άλλο θα δούμε; Τι άλλο θα ακούσουμε;

"google ad"

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…

Είναι η ώρα της ανταρσίας και της γερμανικής οικονομικής δικτατορίας που παράγει νέα Άουσβιτς και Νταχάου. Ποιος όμως θα είναι ο «καπετάνιος» του εγχειρήματος; Έχει κότσια κανείς;

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...