26.3 C
Chania
Κυριακή, 30 Αυγούστου, 2026

«Φτερά» έκαναν από την Ελβετία οι καταθέσεις

Ημερομηνία:

Για μέρη εξωτικά και σίγουρα, ενώ διαπραγματευόμασταν…

Σε εξωτικούς παραδείσους φαίνεται ότι ταξίδεψαν οι ελληνικές καταθέσεις από την Ελβετία, όπως προκύπτει από απάντηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδης σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις του κ. Παπαδημούλη για την πορεία φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία και την πορεία υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας.

Οι καθυστερήσεις διευκόλυναν από ότι φαίνεται τους κατόχους των λογαριασμών ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να πάνε τα λεφτά σε πιο σίγουρα μέρη, αφού σύμφωνα με την απάντηση του κ. Σαχινίδη “από την κατανομή προς την Ελλάδα του παρακρατηθέντος φόρου στην Ελβετία σχετικά με τόκους που προέκυψαν από αποταμιεύσεις φορολογικών κατοίκων Ελλάδα, κατά το οικονομικό έτος 2010 (χρήση 2009) εισέρρευσε το ποσό των 5.935.362,84 ευρώ. Το αντίστοιχο ποσό για το οικονομικό έτος 2009 (χρήση 2008) ανήλθε σε 9.928.558,82 ευρώ”.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι υπάρχει “τάση κατεύθυνσης των αποταμιευτικών καταθέσεων προς χώρες/εδάφη, τα οποία δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας”.

Σε ό,τι αφορά στην ακριβοθώρητη συμφωνία με την Ελβετία ο κ. Σαχινίδης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκφράσει επιφυλάξεις για συμφωνίες τέτοιου τύπου, κυρίως επειδή θα υπάρξει διαπραγμάτευση της Κομισιόν με την Ελβετία για μια συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών για καταθέσεις φυσικών προσώπων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΒΟΑΚ Χανίων από 31 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΒΟΑΚ Χανίων από 31/8 έως 8/9/2026. Εκ περιτροπής κυκλοφορία με φωτεινό σηματοδότη στο τμήμα Κίσσαμος-Κολυμπάρι, νυχτερινές ώρες 22:00-06:00.

90η ΔΕΘ: Το Επιμελητήριο Χανίων διεκδικεί νέο συμβόλαιο ισόρροπης ανάπτυξης για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Ο Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, παρουσιάζει τις διεκδικήσεις για φορολογική ελάφρυνση, χρηματοδότηση και ενεργειακή στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην 90η ΔΕΘ.

Επίσκεψη της Σέβης Βολουδάκη στη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης Σέβη Βολουδάκη επισκέφθηκε τη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων. Συζητήθηκαν ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, η ενίσχυση της ανακύκλωσης και η συμμετοχή των πολιτών.

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΕΧ στα Χανιά

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε με το ΔΣ της ΕΣΠΕΕΧ στα Χανιά. Συζητήθηκαν η κατάργηση εισφοράς 2%, επίδομα EUROCONTROL, μάχιμη πενταετία και πρόσβαση στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.