14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Χιλιάδες Χανιώτες στον εορτασμό των Θεοφανείων στο Παλιό Λιμάνι | Φωτός

Ημερομηνία:

Φωτογραφίες: Γιάννης Αγγελάκης

Οι Χανιώτες για πρώτη φορά τόσο μαζικά μετά τα χρόνια της πανδημίας τίμησαν την παράδοση και παρευρέθηκαν στον εορτασμό των Θεοφανείων. Σε πολλά σημεία του νομού πραγματοποιήθηκαν τελετές όμως και φέτος αυτή που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν αυτό που πραγματοποιήθηκε στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων.

Εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που περιμέναν εκτός της Μητρόπολης παρακολουθώντας τη Θεία Λειτουργία από τα μεγάφωνα ενώ διαρκώς εισέρχονταν εντός του ναού κόσμος για να ανάψει ένα κερί και να προσευχηθεί.

"google ad"

Εκεί βρισκόταν και πολλά πολιτικά στελέχη, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτς Σημανδηράκης, αντιδήμαρχοι και υποψήφιοι βουλευτές, στελέχη των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Κατόπιν, σε πομπή, το πλήθος με επικεφαλής τις αρχές του νομού κατευθύνθηκε προς το Παλιό Λιμάνι των Χανίων όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάδυσης του Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Στη συνέχεια η πομπή κατευθύνθηκε προς το ενετικό λιμάνι Χανίων για την τελετή κατάδυσης του Σταυρού και καθαγιασμού των υδάτων.

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός έριξε τον Σταυρό τέσσερις φορές στα νερά του λιμανιού ενώ σε κάθε ένα που έπιανε τον Σταυρό έδινε και δώρο.

Ο Δήμαρχος Χανίων σε σύντομες δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής είπε

“Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν εδώ για να γιορτάσουν και να ευχηθούν χρόνια πολλά και φώτιση σε όλο τον κόσμο. Φώτιση σε όσους έχουν την διοίκηση και φώτιση στον καθένα να πράττει το σωστό, να προοδεύουμε και να προχωράμε με αισιοδοξία”.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης σε κλίμα προεκλογικό δήλωσε:

“Εύχομαι η φώτιση του Αγίου Πνεύματος να δώσει τη γνώση που απαιτείται σε όλο τον ελληνικό λαό ώστε σύντομα να ζήσουμε ημέρες μιας καινούργιας ανάστασης στον τόπο μας”

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...