14 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στα “πράσινα” επαγγέλματα του μέλλοντος

Κανένα σχόλιο

Τεχνικός εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων, αρχιτέκτονας βιοκλιματικής δόμησης, μηχανικός ρομποτικής είναι μερικά από τα νέα, πράσινα επαγγέλματα που πρόκειται να έχουν μεγάλη ζήτηση από τις επιχειρήσεις τα επόμενα χρόνια.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η κλιματική αλλαγή δημιουργεί εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας ενώ στο μέλλον θα χρειαστεί να εξελιχθούν και άλλα επαγγέλματα όπως του αρχιτέκτονα ή του δικηγόρου που θα απαιτεί εξειδίκευση στην περιβάλλοντική διαχείριση.

Τέσσερα εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και οι προσπάθειες για κλιματική ουδετερότητα μέσω της μείωσης των εκπομπών άνθρακα.

"Sponsored links"

Το 2030 οι θέσεις αυτές αναμένεται να φτάσουν τα 14 εκατομμύρια.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αλλάζουν το τοπίο και στα εργασιακά δημιουργώντας νέα άγνωστα ακόμη επαγγέλματα.
Τεχνικός άνθρακα, μηχανικός ρομποτικής, τεχνικός εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και αρχιτέκτονας βιοκλιματικής δόμησης είναι μόνο μερικά από αυτά.

Ήδη καταγράφονται και οι πρώτες ελλείψεις ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού.

Η μεγάλη αύξηση του προσδόκιμου ζωής αναμένεται να κάνει ακόμη πιο αναγκαία τα επαγγέλματα του γιατρού και του νοσηλευτή. Ωστόσο τα παραδοσιακά επαγγέλματα θα πρέπει να μετεξελιχθούν.

Για την εκπαίδευση των εργαζομένων στα πράσινα επαγγέλματα του μέλλοντος απαιτείται η τροποποίηση των προγραμμάτων σπουδών στις πανεπιστημιακές σχολές για να αποκτούν οι απόφοιτοι τις κατάλληλες εξειδικεύσεις.

 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live