16.000 τεστ μοιράστηκαν στα φαρμακεία των Χανίων – Το πρόβλημα με τη συσκευασία τους και η διαδικασία πραγματοποίησής τους | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Χανίων παρέλαβε σήμερα στην αποθήκη του συνεταιρισμού τις πρώτες συσκευσίες με τα rapid test. Προκειται για ένα πακέτο που περιλαμβανει 16.000 συσκευασίες self test τα οποία είναι χωρισμένα σε κουτιά των 25 τεστ.

Ο κ. Τάσος Βάμβουκας, πρόεδρος του Συνεταιρισμού αναφέρθηκε στο γεγονός οτι τα τεστ δεν έρχονται έτοιμα αλλά θα πρέπει ο κάθε φαρμακοποιός να προχωρήσει στη σύνθεση πριν την παράδοσή του στον πολίτη.

Είπε ο κ. Βάμβουκας:

"Sponsored links"

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού και πρώην Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βαμβουκας

“Έχουν έρθει συσκευασίες των 25 άρα ο φαρμακοποιός θα πρέπει να ανοίξει αυτές τις συσκευασιες, να αποσυσκευάσει και να επανασυσκευάσει για το κάθε ένα δικαιούχο την ατομική του σύνθεση. Θα είναι μια φασαρία για τα φαρμακεία όμως πρεπει με χαρά να το κάνουμε όλοι γιατί είναι μια κοινωνική προσφορά . Εχουμε δείξει ξανά και ξανά ότι έχουμε ευαισθησία.”

Σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο πολίτης για να πραγματοποιήσει το τεστ ο κ. Βάμβουκας είπε:

“Ουσιαστικά η συσκευασία αυτή περιέχει ένα προγεμισμένο πλαστικό σωληνάριο με ένα αντιδραστήριο. Περιέχει επίσης μία μπατονέτα την οποία θα πρέπει να γυρίσουμε μερικές φορές μέσα στα δύο ρουθούνια μας για να πάρουμε ένα δείγμα απο το υγρό της μύτης.

Στη συνέχεια θα εμβαπτίσουμε αυτή την μπατονέτα μέσα στο υγρό και θα ταπώσουμε αυτο το δοκιμαστικό σωλήνα, θα το ανακατέψουμε και θα στάξουμε πάνω στο τεστ στο σημείο που υποδεικνύει τρεις σταγονίτσες. Ακολούθως θα περιμένουμε 15 λεπτά για να δούμε ποιο είναι το αποτέλεσμα. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό θα έχουμε δύο γραμμές, αν είναι αρνητικό θα έχουμε μία γράμμη.

"Sponsored links"

Στην περίπτωση θετικού ο καθένας θα πρέπει να φερθεί υπεύθυνα, να ενημερώσει τους φορείς και να ακολουθήσει όλη τη διαδικασια για την προστασία τη ζωή του, της ζωής της οικογένειας του και της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα τα self test είναι στην πραγματικότητα rapid test.

Όπως και στη διαδικασία που γίνεται από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ το δείγμα έχει μεγάλη σημασία για την αποτελεσματικότητα γι’ αυτό και ο κάθε χρήστης πρεπει να κρατήσει την μπατονέτα για κάποιο χρονικό διάστημα μέσα στο ρουθούνι, να την στρίψει μερικές φορές, να πάει λίγο βαθιά, γύρω στα δύο εκατοστά και να προχωρησει μετά στη διενέργεια του τεστ.

Σημειώνουμε ότι σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη παράδοση σε όλα τα φαρμακεία των Χανίων ενώ ο Συνεταιρισμός είναι υποχρεωμένος να αναπληρώνει τις ποσότητες στα φαρμακεία όταν πέφτει το υπόλοιπο τους κάτω από τα 25 τεστ.

Ο πολίτης που είναι δικαιούχος από αύριο το πρωί θα μπορεί να προσέλθει στα φαρμακεία να ζητήσει το τεστ που δικαιούται όμως η διαδικασία θα ξεκινήσει με τη σχολική κοινότητα, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Μόλις αυτό ολοκληρωθεί θα προχωρήσει και στις υπόλοιπες ομάδες πληθυσμού.

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις