200 μερίδες φαγητό από τον Δήμο Χανίων στα Φιλόπτωχα Συσσίτια Σπλάντζιας: “Δυστυχώς η φτώχια θα υπάρχει και θα υπάρχει και στο μέλλον”

Κανένα σχόλιο

200 μερίδες φαγητό παραδόθηκαν σήμερα στα Φιλόπτωχα Συσσίτια Σπλάντζιας από τον Δήμο Χανίων. Πρόκειται για μια δράση που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια με προσφορά φαγητού για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Τα Φιλόπτωχα Συσσίτια Σπλάντζιας έχουν σημαντική προσφορά και έργο εδώ και δεκαετίες, δίχως να ξεχωρίζουν μεταξύ ανθρώπων, προσφέροντας σε όλους όσους έχουν ανάγκη παρακάμπτωντας επίπονες γραφειοκρατικές διαδικασίες που πολλές φορές στερούν το φαγητό ακόμα και σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Σήμερα όπως και τα Χριστούγεννα στα συσσίτια βρέθηκαν ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης όπως και  αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελένη Ζερβουδακη. Μίλησαν με τους υπεύθυνους των συσσιτίων, άκουσαν για τις πολλές ανάγκες, για τους πολλούς φτωχούς που υπάρχουν στην πλούσια πόλη μας.

"Sponsored links"

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους δεν εμφανίστηκαν άνθρωποι για να παραλάβουν συσσίτια. Αρκετοί περίμεναν στα άδεια τραπεζάκια των καλοκαιρινών καφετεριών της Σπλάντζιας να φύγουν οι επίσημοι και τα μέσα ενημέρωσης για να παραλάβουν το φαγητο τους.

Πριν φύγουν από τα συσσίτια, ο Δήμαρχος όσο και η αρμόδια αντιδήμαρχος προχώρησαν σε δηλώσεις.

"Sponsored links"

Για ποδαρικό με μήνυμα αλληλεγγύης έκανε λόγο ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης ο οποίος αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά μίλησε για την ανάγκη της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας “προς όλους τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη”:

“Δίνουμε 200 μερίδες φαγητό για να μπορέσουμε να δείξουμε έμπρακτα την υποστήριξή μας απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Οφείλουμε όλοι είτε συλλογικά ως δήμος, είτε ατομικά να συνδράμουμε όπου υπάρχουν δυσκολίες”.

Με αφορμή και την αλλαγή του χρόνου, ο Δήμαρχος Χανίων εξεφρασε την πεποίθησή του “αυτή θα είναι μία γόνιμη χρονιά που θα προχωρήσουν σημαντικά θέματα για τον δήμο μας, για τον τόπο μας”

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελένη Ζερβουδακη από την πλευρά της είπε ότι αποτέλεσε συνειδητή επιλογή, το 2023, στην πρώτη ημέρα του χρόνου να βρεθούν στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Σπλάντζιας:

“Βρισκόμαστε πάλι εδώ μαζί με τον Δήμαρχο για να αποδώσουμε αυτό που οφείλουμε σα κοινωνία, σα δήμος Χανίων, σε αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. 200 μερίδες φαγητό θα μοιραστούν μαζί με γλυκό και φρούτο προκειμένου οι άνθρωποι που πέρνουν τρόφιμα από εδώ, που σιτίζονται από τα φιλόπτωχα συσσίτια, να περάσουν μία μέρα χωρίς να σκεφτούν πού θα βρουν τα βασικά, πού θα βρουν τον επιούσιο”

Ο πρόεδρος των Συσσιτίων της Σπλάντζιας Γιώργος Τραχαλάκης ευχήθηκε κάθε χρόνο να λιγοστεύουν οι άνθρωποι που θα ερχονται στα συσσίτια αν και παραδέχτηκε ότι αυτό δεν είναι παρά μία ευχη:

«Θέλω να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν τον Δήμο για την προσφορά του συνεχώς στα συσσίτια που μας βοηθάει, τον κόσμο που με περίσσια ανθρωπιά από τα Χανιά μας βοηθάει και αυτός και εμείς στη συνέχεια βοηθάμε τους συνανθρώπους μας.

Πιστεύω ότι τα συσσίτια είναι μία δομή απαραίτητη για τα Χανιά παρά των ευχών μου να λιγοστέψουν αυτοί που σιτίζονται. Δυστυχώς η φτώχια θα υπάρχει και θα υπάρχει και στο μέλλον».

Λίγα λόγια για τα Φιλόπτωχα Συσσίτια Σπλάντζιας

Τα Φιλόπτωχα Συσσίτια Σπλάντζιας λειτουργούν απο το 1963 με πρωτοβουλία του Μανώλη Μαριακάκη.

Προσφέρει καθημερινά 200 μερίδες μαγειρεμένο φαγητό σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, Έλληνες και αλλοδαπούς.

Προσφέρει οδοντιατρική περίθαλψη δωρεάν από εθελοντές οδοντιάτρους.

Μηνιαία ενίσχυση σε άπορες οικογένειες σε είδη τροφίμων, ρουχισμού, υπόδησης και φαρμάκων.

Δωρεάν εκπαίδευση σε παιδιά και νέους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στη βιβλιοθήκη υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού βιβλίων καθώς και άλλες δραστηριότητες για την δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών με την καθοδήγηση εθελόντριας.

Αντιμετώπιση εξολοκλήρου της δαπάνης αναγκαίας μετακίνησης ασθενών σε νοσοκομεία των Αθηνών.

Οικονομική συμπαράσταση σε αποφυλακισμένους και οικονομικά αδύναμα άτομα.

Όλοι όσοι ασχολούνται με το έργο αυτό είναι εθελοντές.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live