4 ενδείξεις μιας τοξικής φιλίας – Τα red flags που πρέπει να προσέξετε

Κανένα σχόλιο

Red flags υπάρχουν παντού – όχι μόνο στις ερωτικές σχέσεις. Οι φιλίες μας θέλουν ακριβώς την ίδια προσοχή.

Όπως οι σύντροφοι, έτσι κι οι φίλοι μας είναι άνθρωποι που μπαίνουν στη ζωή μας και γνωρίζουν την πιο ευαίσθητη πλευρά μας. Τους ανοιγόμαστε και τους δίνουμε τεράστια δύναμη να μας πληγώσουν. Θέλουμε τον σεβασμό τους, τη συναισθηματική σταθερότητα και τη κατανόηση. Να μας εκτιμούν, να μας φροντίζουν και να τους δίνουμε ακριβώς το ίδιο.

Παρακάτω, θα δούμε 4 red flags που καλό είναι να εντοπίζουμε στις φιλικές μας σχέσεις και να συμπεριφερόμαστε ανάλογα.

"Sponsored links"

Η σχέση μοιάζει μονόπλευρη

Αν βλέπουμε ότι μόνο εμείς στέλνουμε πρώτοι μηνύματα, κάνουμε προτάσεις για εξόδους και ο φίλος μας εμφανίζεται όταν χρειάζεται κάποια χάρη, κάτι πηγαίνει στραβά. Είναι σημαντικό να κάνουμε κι οι δύο την ίδια προσπάθεια, να υπάρχει επικοινωνία. Κι αν κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, να μιλάμε με αμεσότητα για αυτό, χωρίς να κρύβουμε τα συναισθήματά μας.

Δεν σέβονται τα όριά μας

Αν έχουμε εξηγήσει στον φίλο μας ότι κάνει κάτι που μας ενοχλεί κι εκείνος δεν το σταματάει, τότε υπάρχει πρόβλημα. Όσο δύσκολο κι αν είναι, χρειάζεται να κάνουμε μία σοβαρή κουβέντα που θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους – είναι θέμα σεβασμού. Αν δεν αλλάξει συμπεριφορά, ακόμη και μετά τη συζήτηση, τότε μάλλον δεν έχει θέση στη ζωή μας.

Υποτιμούν τα προβλήματά μας, αλλά απαιτούν να καταλάβουμε τα δικά τους

Όταν ο φίλος μας μιλά διαρκώς για τον εαυτό του, τις δυσκολίες της ζωής του κι αδιαφορεί για τα δικά μας προβλήματα, μάλλον έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο red flag. Από τη στιγμή που μας συμβαίνει κάτι και δεν αισθανόμαστε καλά, αξίζει συζήτηση και προσοχή – αν το περιβάλλον μας αρνείται να μας τα προσφέρει, δεν έχει θέση στη ζωή μας.

Δεν είμαστε ο εαυτός μας γύρω τους

Αν νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο, προσποιούμαστε για να γίνουμε αποδεκτοί και προσπαθούμε υπερβολικά, η φιλική μας σχέση δεν είναι υγιής – ούτε τόσο φιλική, μάλλον.

Φωτό: unsplash / Harli Marten

"Sponsored links"

jenny.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live