20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέα χυδαία επίθεση Λαγού στην Μάγδα Φύσσα

Ημερομηνία:

Χυδαία επίθεση σε βάρος της Μάγδας Φύσσα εξαπέλυσε ο Γιάννης Λαγός, λίγο πριν τη λήξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το παρατηρητήριο GoldenDawnWatch, ο Ιωάννης Λαγός απευθυνόμενος στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, της είπε «Είσαι επάγγελμα Μάγδα Φύσσα» ενώ αμέσως μετά ακούστηκε από το κοινό των χρυσαυγιτών «Σάλτα γ….ου».

Νωρίτερα, η Μάγδα Φύσσα είχε αναφέρει: «Θα ήθελα να παρακαλέσετε την υπεράσπιση, άλλη φορά δε θα τον αναφέρουν “μακαρίτη” (σ.σ. τον Παύλο), είναι δολοφονημένος. Και για τον “πολιτικό κρατούμενο”: Τόσο πολύ στεναχωριέστε για τις μανούλες;».

Είχε προηγηθεί σχόλιο που έκανε ο Λαγός στην μάρτυρα που κατέθετε σχολιάζοντας μια παλιά ανάρτηση της στην οποία η μάρτυρας είχε γράψει «γ.. την μάνα του Κασιδιάρη» .

Ακόμη και την στιγμή που οι αστυνομικοί τον τραβούσαν από το εδώλιο, βάζοντας χειροπέδες, ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής δεν σταμάτησε να φωνάζει. Ενώ το δικαστήριο είχε αποχωρήσει, ανάμεσα στις δύο πλευρές του κοινού άρχισαν να ανταλλάσσονται βρισιές την ίδια στιγμή που ο Λαγός συνοδεία αστυνομικών που τον τράβαγαν προς την έξοδο φώναζε «άντε γεια ρε» .

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ξεκίνησε ξανά η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό μετά την διακοπή των Χριστουγέννων, με την κατάθεση της Δήμητρας Ζώρζου, αυτόπτη μάρτυρα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Νωρίτερα η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο εντόπισε την σύντροφο του μουσικού, στην αγκαλιά της οποίας είχε ξεψυχήσει ο Φύσσας μαχαιρωμένος από τον Γιώργο Ρουπακιά και ότι θα κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο στην επόμενη δικάσιμο.

Η γυναίκα που ήταν με τον μουσικό και την παρέα του στην καφετέρια «Κοράλι» λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί ο σύντροφος της, δεν είχε προσέλθει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ούτε είχε εμφανιστεί και στο παρόν και αναζητήθηκε κατόπιν αιτημάτων της υπεράσπισης.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η μάρτυρας θα προσέλθει στο δικαστήριο στις 18 Ιανουαρίου, δικάσιμος κατά την οποία έχει κληθεί να καταθέσει πρώτη, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας .

Στο δικαστήριο κατέθεσε η μάρτυρας Δήμητρα Ζώρζου, αυτόπτης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς την στιγμή που ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον μουσικό, η ίδια ήταν σε ένα παγκάκι με μία φίλη της σε πολύ μικρή απόσταση. Η μάρτυρας περιέγραψε πως ομάδα «μαυροφορεμένων, με ρόπαλα» κυνηγούσαν τον Φύσσα και ότι τον χτύπησαν κάποιοι εξ αυτών στην πλάτη. Είδε επίσης, όπως κατέθεσε, να σπεύδει στο σημείο το αυτοκίνητο του Ρουπακιά και να βγαίνει εκείνος από μέσα. Η μάρτυρας είπε πως ο καταδικασμένος για την δολοφονία, πλησίασε προς τον μουσικό ο οποίος είχε βρεθεί σε ένα κλοιό «να τον αγκαλιάζει και να γυρίζει στο αμάξι». Όπως είπε «την ώρα που πάει να μπει εμφανίζονται δύο αστυνομικοί που πάνε στον Παύλο και εκείνος τους φωνάζει “πιάστε τον, με μαχαίρωσε”».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ