18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΧ στο Σταυρό – Κινητοποίηση τη Δευτέρα

Ημερομηνία:

Κάλεσμα σε σχολεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, εκπροσώπους της μονής  Αγίας Τριάδας και θεσμικά όργανα για ενημέρωση για το περιβαλλοντικό έγκλημα στις 15/1/2023 – ώρα 11.30 στην πλατεία Νικηφορακη παραλία Ζορμπά

Ανακοίνωση εξέδωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Σταυρού και η Πρωτοβουλία Αλλοδαπών Κατοίκων Ακρωτηρίου, ενάντια στην ενδεχόμενη απόφαση κατασκευής αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΧ. Οι πρωτοβουλίες διαψεύδουν δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας, ενώ απευθύνουν κάλεσμα σε σχολεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, εκπροσώπους της μονής  Αγίας Τριάδας και θεσμικά όργανα για ενημέρωση για το περιβαλλοντικό έγκλημα στις 15/1/2023 , στις 11.30 στην πλατεία Νικηφορακη παραλία Ζορμπά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Καλούμε τον χανιώτικο λαό , σχολεία , περιβαλλοντικές οργανώσεις , πολιτικά κόμματα , ΜΜΕ, τους εκπροσώπους της μονής  Αγίας Τριάδας και θεσμικά όργανα της πόλης, αυριο 15/1/2023 – ώρα 11.30 στην πλατεία Νικηφορακη παραλία Ζορμπά, να ενημερώσουμε και να συζητήσουμε για το περιβαλλοντικό έγκλημα που μετά μανίας και με παράνομο τρόπο εξακολουθεί να προάγει η ηγεσία της ΔΕΥΑΧ, προχωρώντας μάλιστα σε μια αυτοεκπληρουμενη προφητεία μέσω της διευθύντριας τεχνικής υπηρεσίας  κας Χρυσαυγής Παπαδογιαννη η οποία στις 29/11/2022 και ας μας διαψεύσει γιατί εμείς θα ζητήσουμε την μαγνητοφωνημένη συνομιλία μας μαζί της , όπου μεταξύ άλλων δεν γνώριζε που είναι η συγκεκριμένη παραλία αφού δεν κάνει μπάνιο σε αυτήν αλλά όπως υποθέτουμε τελικά δεν δείχνει κανένα σεβασμό στην ιστορικότητα της περιοχής, στο φυσικό της κάλλος , στις χελώνες caretta – caretta αλλά αντιμετωπίζει μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία της ΔΕΥΑΧ την περιοχή του Σταυρού ως βραζιλιάνικες φαβελες και νοιάζεται υποκριτικά να τελειώσει το έργο. Ολα είναι τέλεια ‘’φροντίζουν ‘’ για το καλό του τουρισμού να τελειώσουν ένα βοθρολυμα 150μ2 – 1μ από το μπαλκόνι παρακείμενης κατοικίας που αναρωτιόμαστε εάν ήταν το σπίτι τους θα έπρατταν κατά τον ίδιο σθεναρό τρόπο ? – λιγοστά μετρα από τις χελώνες και  αφού μας είπαν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου να πάνε αλλού να γεννήσουν , από την περιφέρεια υπάλληλοι ‘’ότι και να βγουν τα λύματα το κύμα σε δυο μέρες θα τα έχει καθαρίσει’’ η ότι ‘’οι εκκενώσεις βόθρων θα αναλάβουν όταν συμβεί κάποια υπερχείλιση’’. Δυστυχώς όλους αυτούς τους διαλόγους αναγκαζόμαστε να τους δημοσιεύσουμε με την ευθύνη του λόγου μας , αφού και ένα χθεσινο ψευδές δημοσίευμα στον τυπο οδηγεί τις εξελίξεις «στα χαρακώματα».Κυρία Παπαδογιαννη δηλώσατε σήμερα ότι το έργο θα τελειώσει μέχρι αρχές Απριλη και με μια άκαρπη θεατρικη αναφορα, ότι χάσαμε τα ασφαλιστικά μετρα στο δικαστήριο , το ότι θέλετε να αλλάξετε χρήση σε βοθρολυμα την παραλία  παχια αμμο περιβαντολλογικα μέχρι τον Απρίλιο 2023 είναι ίσως  δική σας νεύρωση και πρόβλημα της υπηρεσίας σας , το δικό μας πρόβλημα είναι να σας εμποδίσουμε με όλα τα ένδικα μέσα που μας δίνει ο νόμος και αυτό θα πράξουμε , διαψεύδουμε κατηγορηματικά το προπαγανδιστικες δηλωσεις και αναφορες ότι χάσαμε τα ασφαλιστικά μέτρα αφού η απόφαση του δικαστηρίου είναι να εκδικαστεί η προσφυγή των ασφαλιστικων μετρων μας μέσα σε διάστημα δυο μηνών .

Τα ασφαλιστικά μέτρα  που καταθέσαμε είναι εν ισχύ και θα δώσουμε την μάχη μας στην αίθουσα των δικαστηρίων , ελπίζουμε μέχρι τότε στον χρόνο που σας δίνουμε, γιατί εμείς συνεχίζουμε να είμαστε καλοπροαίρετοι, να έχετε βρει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων , το δισκοπότηρο των δημοσίων έργων, δηλαδη πρεπει στην αιθουσα των δικαστηριων να μαθετε την διαφορα μεταξυ της ΑΕΠΟ και της Μ.Π.Ε ?

( γιατί Χριστιανισμός χωρίς Χριστό δεν γινεται), μελέτη περίπου 500 σελίδων που εάν δεν έχει βρεθεί μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικων, τότε ελπίζουμε και πιστεύουμε  ότι ο νόμος θα πράξει το χρέος του .

Όσο για την συνέχιση του έργου , σταματήστε να δημιουργείτε λαϊκές εντάσεις και αφήστε τις μπουλντόζες σας στο γκαράζ γιατί έτσι ορίζει η θεωρία της ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ…. Δυστυχως όμως αυτή την θεωρία την ενστερνιζόμαστε μόνο εμείς και αναγκαζόμαστε από Δευτέρα 16/1/2023 να πάρουμε απαραίτητα μέτρα δικαίωσης  .

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...