16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Κέικ σοκολάτας
Οκτώ αβγά, 1 βιτάμ, 250 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. αλεύρι, δύο βανίλιες, 250 γρ. κουβερτούρα, μπέικιν όσο πιάσει το μαχαίρι.
Βάζομε σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά το βιτάμ, τη ζάχαρη και την κουβερτούρα μέχρι να λιώσουν. Προσθέτομε τους κρόκους ένα – ένα και την βανίλια. Όταν ανακατευτούν καλά τα κατεβάζομε από την φωτιά και προσθέτομε την μαρέγκα εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν, ενώ ανακατεύομε ελαφρά με τη σπάτουλα (όχι χτύπημα στο μίξερ). Το ψήνομε σε πολύ δυνατό φούρνο, προθερμασμένο, 14 λεπτά ακριβώς.

Κέικ με κακάο
Πέντε αβγά, 1 νεροπότηρο νερό, επτά κουταλιές σούπας κακάο, ένα βιτάμ, ένα μπέικιν, δυόμιση ποτήρια ζάχαρη, ενάμιση ποτήρι αλεύρι, βανίλια.
Σε μια κατσαρόλα βάζομε το βιτάμ, το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο να πάρουν μια βράση. Όταν κρυώσουν χτυπούμε τ’ αβγά ολόκληρα, προσθέτομε το αλεύρι και το μπέικιν και τη βανίλια. Από το μείγμα του κακάο που ετοιμάσαμε πριν κρατάμε ένα νεροπότηρο και το υπόλοιπο το ρίχνομε εκεί που έχομε τα αβγά. Ψήνομε το κέικ σε μέτριο φούρνο 1 ώρα. Το παρακολουθούμε. Όταν είναι το κέικ χλιαρό το περιχύνομε με το μείγμα του κακάο που κρατήσαμε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...