20.8 C
Chania
Tuesday, October 1, 2024

Ε.Π.Κ.Κρήτης : ” Εκδήλωση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους πλειστηριασμούς στο Επιμελήτήριο Χανίων

Ημερομηνία:

Σε πλήθος καταναλωτών -δανειοληπτών πραγματοποιήθηκε  η προγραμματισμένη εσπερίδα της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με συνδιοργανωτές Νέο Σχήμα Εργαζομένων ΔΕΥ.ΑΧ,  Δίκτυο Ανέργων Χανίων, Ομάδες κοιν,δικτύωσης:f.b (¨Φρεάτιο, Κανείς μόνος στην κρίση, Φώτα της πόλης) στο Εμπορικό  και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων        Το θέμα της εκδήλωσης επίκαιρο και ενδιαφέρον “Δανειολήπτες -Πλειστηριασμοί”

Οι ομιλητές της εκδήλωσης κ.Ράνια Μπουρδάκη δικηγόρος των Χανίων ,ο  ειδικός σύμβουλος και ερμηνευτής των διατάξεων του Ν.3869/2010 κ.Γιώργος Παπαλάς ,κατάφεραν να κρατήσουν έντονο το ενδιαφέρον των καταναλωτών, οι οποίοι αφενός ακροόταν των λεγομένων αφετέρου έθεταν τις ερωτήσεις τους όσο αφορά την  προσωπική υπερχρέωση.
Εκείνο που επισήμαναν οι ομιλητές εκτός των άλλων ήταν κυρίως ότι ο νόμος 3869/2010 όπως αυτός τροποποιήθηκε ο γνωστός ως νόμος Κατσέλη, ότι είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τους δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση που έπληξε την Χώρα μας,, για τους μη “πανταξίδες”αλλά για εκείνους που τους μειώθηκε το εισόδημά τους, για εκείνους που έμειναν άνεργοι, για εκείνους που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων , χωρίς ύπαρξης δόλου.Ξεκαθαρίστηκε ότι  όσοι επιθυμούν και έχουν την προϋπόθεση ένταξής τους  αφενός οφείλουν να είναι ειλικρινείς, αλλά και συνεργάσιμοι τόσο στο ενημερωτικό συμβουλευτικό στάδιο με την ‘Ενωση, αλλά και με τους δικηγόρους, που θα τους αναθέσουν την υπόθεσή τους.
Συμπερασματικά, το ενδιαφέρον των δανειοληπτών υπήρξε τόσο έντονο που η ενημέρωση -συζήτηση, κύλισε γρήγορα, ξεπέρασε τα χρονικά πλαίσια που οι οργανωτές είχαν ορίσει, με αποτέλεσμα να κληθούν οι παριστάμενοι δανειολήπτες για περισσότερη ενημέρωση στα γραφεία της Ενωσης,

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Δωρεάν εργαστήρια και masterclasses

Για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υπάρχει...

Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά: Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην...

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Στις επόμενες εκλογές δε θα είναι πράσινη μόνο η Κρήτη αλλά η μισή Ελλάδα»

Στο Ηράκλειο μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Λίγες...