24.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Η αναστήλωση της ιστορικής γέφυρας “φωνή βοώντος” στον Κακοδικιανό ποταμό!

Ημερομηνία:

Τι κι αν αποτελεί (επίσημα) αναγνωρισμένο νεώτερο ιστορικό μνημείο (από το 2005), σπάνιο δείγμα πολιτιστικής – αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της περιοχής.

Τι κι αν κρούσαμε επανειλημμένως τον “κώδωνα”  της επικείμενης κατάρρευσης της, με παρεμβάσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο.

Τι κι αν έγινε «μελέτη επείγουσας αναστήλωσης» από το πολυτεχνείο Κρήτης, που έχε κατατεθεί στην υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων Κρήτης περιμένοντας την έγκριση της, που μπορεί να μην γίνει ποτέ ή να γίνει πολύ αργά.

Όλα αποδεικνύονται “φωνή βοώντος” στον Κακοδικιανό ποταμό!

Αιτία δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση, που εύκολα προσφέρει το άλλοθι  και την συγκάλυψη κάθε άλλης κρίσης, ηθικής, πολιτισμικής, πνευματικής.

Ωστόσο η ιστορική γέφυρα στο Κακοδίκι ακολουθεί την προδιαγεγραμμένη, από ότι φαίνεται, πορεία της προς την οριστική κατάρρευση.

Τουλάχιστον ας μας μείνουν η μουσική και οι εικόνες της, στο βίντεο “ευαισθητοποίησης” που δημιουργήσαμε και μπορείτε να δείτε στο http://www.kandanos.eu/node/2129

Κωστής Πετράκης, κοινωνιολόγος 

petrakiskostis@gmail.com

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...