22.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Επέτειοι Ένωσης με την Ελλάδα και Μάχης της Κρήτης

Ημερομηνία:

Δύο κορυφαίες επέτειοι ανεπανάληπτων ηρωικών ιστορικών γεγονότων στα οποία πρωταγωνιστής ήταν ο Λαός μας.

Φέτος γιορτάστηκαν με επίκεντρο το Ηράκλειο. Ειδικά οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Ένωσης ήταν με τον τρόπο που έγιναν μια πλήρης παραποίηση της ιστορικής αλήθειας που έπρεπε να τιμάται στους τόπους και στους χώρους που γράφτηκε η ιστορία.

Εκτός όμως από την επιχείρηση παραλλαγή της ιστορικής αλήθειας πρόβλημα υπάρχει και με αυτές καθ’ αυτές τις εκδηλώσεις.

Γίνονται με τη μορφή τελετών με κεντρικούς ομιλητές κι επισήμους και οι πρωταγωνιστές εν ζωή ή απόγονοι τους μένουν στο περιθώριο κι αγνοούνται παντελώς. Κάποιοι δηλαδή λόγιοι εκφωνούν λόγους με ιστορικά στοιχεία που βρίσκουν σε ιστότοπους ή ιστορικά συγγράμματα και αγνοούνται οι πρωταγωνιστές που θα έπρεπε να δρουν και να ακούγονται όσα έζησαν δίνοντας ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο στις εκδηλώσεις μνήμης.

Αυτά τα έχομε επισημάνει εδώ και χρόνια αλλά κανείς δεν θέλει ν’ ακούσει.

Αντί άλλων σχολίων παραθέτομε χθεσινό δημοσίευμα του ΑτΚ με τίτλο «Το άλμα του 93χρονου Βετεράνου αλεξιπτωτιστή της Νορμανδίας και η … μίζερη Ελλάδα  »

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...