14.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Συνέχεια παρεμβάσεων Μ.Βολουδάκη για το πρώην αστυνομικό τμήμα Πλατανιά

Ημερομηνία:

Ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε στην αναφορά που κατέθεσε ο Μ.Βολουδάκης ζητώντας την παραχώρηση της χρήσης του πρώην αστυνομικού τμήματος Πλατανιά στο Δήμο Πλατανιά, για τις ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου.
Από την έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, προέκυψε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν αποτελεί δημόσιο κτήμα με την τυπική έννοια του όρου, καθώς δωρήθηκε στο δημόσιο το 1951 από ιδιώτη για τη συγκεκριμένη χρήση και μόνο (ανέγερση αστυνομικού τμήματος).

Αυτό σημαίνει ότι το ζήτημα διαφέρει από την αντίστοιχη περίπτωση του πρώην αστυνομικού τμήματος Κολυμπαρίου που παραχωρήθηκε ήδη στο Δήμο Πλατανιά.  Αρμοδιότητα για το θέμα αυτό έχει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προς τον οποίο ο Μ.Βολουδάκης κατέθεσε ήδη σχετική αναφορά, ζητώντας να διερευνηθούν οι ακριβείς όροι της δωρεάς του 1952 και οι δυνατότητες που από το νόμο υπάρχουν, με τελικό σκοπό την παράδοση της χρήσης του ακινήτου για το συγκεκριμένο σκοπό (ιατρείο) στην τοπική κοινωνία.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...