24.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Αύριο κρίνει η επιτροπή την απόφαση Ροκαδάκη για τον Δήμο Χανίων και την ΠΕΔ

Ημερομηνία:

Εσφαλμένες εντυπώσεις δόθηκαν απο την ανακοίνωση της παράταξης του Δήμου Χανίων “Πρωτοβουλίας Πολιτών” περι αναστολής της απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης για ακύρωση των εκλογών στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων για την ανάδειξη εκπροσώπων στην ΓΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, το μέλος της Επιτροπής του άρθρου 152 του Δημοτικού Κώδικα και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ. Γιάννης Δασκαλάκης,, η επιτροπή δεν ανέστειλε την απόφαση Ροκαδάκη, αλλά ανέστειλε την λήψη απόφασης επι της προσφυγής της “Πρωτοβουλίας Πολιτών”.

Ο λόγος ήταν, όπως μας είπε ο κ.Δασκαλάκης, πως τα στοιχεία που είχε στην διάθεσή της η Επιτροπή ήταν ελλιπή και ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Μάλιστα η συνεδρίαση της Επιτροπής για την λήψη απόφασης, αρχικά ανεστάλλει για την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

Όμως έχει ήδη ορισθεί η ειδική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την ερχόμενη Κυριακή και επειδή υπάρχει κίνδυνος να χαθούν οι προθεσμίες, τελικά η Επιτροπή του άρθρου 152 θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή για να αποφασίσει εαν θα γίνει ή όχι αποδεκτή η προσφυγή της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” κατα της απόφασης του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών

Πίσω από λογοπαίγνια, αστήρικτες κατηγορίες και φωνασκίες που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ακύρωση ή όχι του αποτελέσματος της εκλογικής διαδικασίας στο δημοτικό συμβούλιο για την εκπροσώπηση του δήμου Χανίων στην ΠΕΔ, επιχειρείται να αποκρυβεί κάτι πολύ σοβαρό: το πλήγμα στη δημοκρατία και η διασάλευση του αυτοδιοίκητου του δήμου.” αναφέρει η Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος σε νεότερη σημερινή της ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: “Είναι στη διάθεση κάθε πολίτη η ένσταση που κατέθεσαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης οι δημοτικές παρατάξεις των κ. Σκουλάκη και Παπαδογιάννη για να διαπιστωθεί το ψεύδος με το οποίο επιχειρείται να συγκαλυφθεί ο εκβιασμός που άσκησαν στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων αποχωρώντας και αξιώνοντας παράνομη διακοπή της συνεδρίασης (7.9.2014), αλλά και το γεγονός ότι αποστέρησαν με τη στάση τους αυτή το χανιώτικο λαό από δύο εκπροσώπους του στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

Η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 του Δημοτικού Κώδικα, που εξέτασε την προσφυγή της Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην απόφαση του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να αποδεχτεί την ένσταση, που δεν στοιχειοθετείται από τα πρακτικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και παρεμβαίνει με αστήρικτο τρόπο στην εγκυρότητα των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, μιλά ξεκάθαρα για αναστολή της ισχύος της απόφασης του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2014.

Επιμένουμε με ειλικρίνεια και στοιχειοθετημένες πράξεις που σέβονται τη δημοκρατία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους δημότες των Χανίων να αναμένουμε την τελική απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 του Δημοτικού Κώδικα.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, το δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να πάρουν -επιτέλους- θέση απέναντι στην παρέμβαση που επιχειρείται στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και στον εκβιασμό που αποπειράται να αναδειχθεί ως θεμιτή πολιτική πρακτική. Ο σεβασμός στη λειτουργία της δημοκρατίας,  της αυτοδιοίκησης και τελικά στους ίδιους τους πολίτες κερδίζεται κάθε μέρα με τις πράξεις μας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...