23.8 C
Chania
Saturday, October 12, 2024

Περιοδεία υποψήφιων βουλευτών ΚΚΕ στο ΤΕΙ Κρήτης

Ημερομηνία:

Την εικόνα της εγκατάληψης του ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης, επεσήμανε ο Μπάμπης Λουτσέτης και η Αλέκα Κουμάκη, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα πλαίσια περιοδείας τους στο χώρο του ΤΕΙ. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές είναι ιδιαίτερα οξυμένα, με κύρια τη στέγαση και τη σίτιση, αλλά και τα βιβλία και αναλώσιμα, που αναγκάζονται να πληρώνουν οι σπουδαστές.

Μαζί με αυτά τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις, δραματική κατάσταση δημιουργεί και η έλλειψη προσωπικού, καθηγητές και εργαζόμενους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του ΤΕΙ. “Βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη επίθεση στη δυνατότητα των νέων να σπουδάσουν, στη δυνατότητα της λαϊκής οικογένειας να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς και να στηρίξει τις σπουδές των παιδιών της.

Κάθε χρόνο οι νέοι προϋπολογισμοί μειώνουν παραπέρα τις δαπάνες για την παιδεία, σε ιδρύματα σε όλη τη χώρα η κατάσταση είναι εκρηκτική, ενώ ετοιμάζουν ένα μέλλον – κόλαση με πτυχία χωρίς αντίκρισμα.”, τόνισε ο Αλ. Κουμάκη.

Ο Μπ. Λουτσέτης κάλεσε σπουδαστές και εργαζόμενους να σπάσουν τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή, να μην αναθέσουν τη λύση των οξυμένων προβλημάτων σε άλλους δήθεν “σωτήρες” και με ισχυρό ΚΚΕ, με δυνατή μαχητική αντιπολίτευση υπέρ του λαού, να διεκδικήσουν τη δυνατότητα που έχουν να ζήσουν πολύ καλύτερα, τη δυνατότητα που έχει να ζει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.

Αύριο Τετάρτη 21/1 θα περιοδεύσουν:

· Στις 7:00 στα Κεντρικά της ΔΕΗ (λίμνη Τσόντου), ο Νταγκουνάκης Γιώργος ,μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ.
· Στις 9:00 στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ξυλοκαμάρα, ο Ρηγανάκος Φώτης υποψήφιος βουλευτής μαζί με τον Νταγκουνάκη Γιώργο μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ.
· Στις 11:00 στη διεύθυνση της ΔΕΥΑΧ, ο Λουτσέτης Μπάμπης υποψήφιος βουλευτής.
· Στις 12:00 στα ΜΜΕ οι υποψήφιοι βουλευτές, Μαρινάκης Αλέκος και Κουμάκη Αλεξία
· Στις 18:00 στο πρώην Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου, ο υποψήφιος βουλευτής Λουτσέτης Μπάμπης μαζί με το Νταγκουνάκη Γιώργο μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και στις περιοχές του πρώην Δήμου Πλατανιά ο υποψήφιος βουλευτής Βουρλάκης Νίκος

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινούν οι εργασίες επαναδιαγράμμισης για τον ποδηλατοδρόμο στην οδό Κυδωνίας

Ξεκινούν οι εργασίες επαναδιαγράμμισης του ποδηλατόδρομου στην οδό Κυδωνίας,...

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, πραγματοποίησε σήμερα, συνάντηση με...

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση 20 βουλευτών για τους θανάτους σε Αστυνομικά Τμήματα

Τις ευθύνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη ζωή και...

Ο Κασσελάκης τα “μαζεύει” άρον άρον ενόψει ΚΕ – Απέσυρε το εξώδικο

Σε κινήσεις που – σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις-...