15.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Εναλλακτικός τουρισμός στην Κρήτη με έμφαση στη γεωργία

Ημερομηνία:

Λασηθιωτάκη Πέλλα |  «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνεται την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 6:30 μ.μ. στο Σπίτι του Πολιτισμού (Βερνάρδου 12, Παλιά Πόλη Ρεθύμνου), όπου αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα του αγροτουρισμού και της προώθησης τοπικών προϊόντων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Δικτύωση» με Κύριο Φορέα Διοργάνωσης το Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων εκ μέρους της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Δίκτυο για την Απασχόληση Δήμου Ρεθύμνης», και συνδιοργανωτές τις Α. Σ. της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης «Δίκτυο Αλληλεγγύης», «Ρεθεμνιώτικη Συνέργεια» και «Ρεθεμιώτικη Συνεργασία Δημιουργικών Φορέων», οι οποίες είναι μέλη του Δικτύου Αναπτυξιακών Συμπράξεων ΤοπΕκο-ΤοπΣΑ Κρήτης.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης η προσκεκλημένη εισηγήτρια κ. Μαρία Κασσωτάκη, Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, ενώ οι ομιλητές  Μηλιαράκη Κορίνα, Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης, Μανόλης Χνάρης, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης και Δημήτρης Μ. Καλαϊτζιδάκης, Director of Operations, Grecotel Hotels & Resorts, θα αναφερθούν στα ζητήματα του αγροτουρισμού, καθώς και της προώθησης των τοπικών προϊόντων με σκοπό την ανάδειξη της Κρήτης ως ποιοτικού γαστρονομικού προορισμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

18:30–18:45: Προσέλευση- Εγγραφές
18:45–19:00:  Χαιρετισμοί
19:00-19:20: «Η προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού την προγραμματική περίοδο 2014-2020».
Εισηγήτρια:  Μαρία Κασσωτάκη, Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης.

19:20-19:40: «Τουρισμός υπαίθρου – αγροτουρισμός: ένα βιώσιμο  μοντέλο για το περιβάλλον και την κοινωνία».
Εισηγήτρια:  Μηλιαράκη Κορίνα, Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης.

19:40–20:00: Διάλειμμα
20:00-20:20: «Κρήτη: ποιοτικός γαστρονομικός προορισμός».
Εισηγητής: Μανόλης Χνάρης, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης.

20:20-20:40: «Όταν ο τουρισμός στηρίζει τα τοπικά προϊόντα. Τα 7 βήματα για τη χρήση και την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη της κρητικής διατροφής».
Εισηγητής:  Δημήτρης Μ. Καλαϊτζιδάκης, Director of Operations, Grecotel Hotels & Resorts.

20:40- 21:00: Συζήτηση- Συμπεράσματα

agronews.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ