Στο ραδιόφωνο του Alpha μίλησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Σόφη Παπαδογιάννη, η οποία δεν έκρυψε τη θέση της πως από τη στιγμή που «η παραμονή στο ευρώ με τους όρους αυτούς είναι καταστροφική πρέπει να επανακαθοριστούμε».
Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Είμαι με το ευρώ, αλλά να μη γίνουμε αποικία. Η έξοδος είναι ένα βήμα ανάκτησης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.
Από τη στιγμή που η παραμονή στο ευρώ με τους όρους αυτούς είναι καταστροφική πρέπει να επανακαθοριστούμε.
Το ευρώ είναι νόμισμα για να ζουν οι άνθρωποι καλύτερα, αν είναι να ματώνει ο κόσμος, να κάνουμε δεύτερες σκέψεις.
Βρισκόμαστε σε οριακές καταστάσεις, χρειάζεται ψύχραιμη κ ουσιαστική συζήτηση, δεν μπορεί να γίνει με non paper.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μεταλλαχθεί σε ένα μνημονιακό κόμμα».
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.