Σαλάτα Μελιτζάνα
Υλικά: Μελιτζάνες φλάσκες, σκόρδο, μαγιονέζα γιαούρτι μαϊντανό.
Εκτέλεση: Κόβουμε ροδέλες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζομε. Στρώνουμε μια στρώση και από πάνω ρίχνομε σκόρδο ξανά ροδέλες μελιτζάνας σκόρδο μαϊντανό. Μετά στρώση από 10 κουταλιές μαγιονέζα και 10 κουταλιές γιαούρτι ανάμικτα και πάνω μαϊντανό.
Ρολό από κιμά
Υλικά: Μοσχάρι και χοιρινό. Ένα κιλό κιμά, τέσσερα αυγά βρασμένα, μπέϊκον τυρί και μπαχαρικά.
Βάζω στο μπλέντερ ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο, δύο αυγά αλάτι πιπέρι ρίγανη μπαχάρι βασιλικό μαϊντανό και κρεμμύδι. Μετά σε μια λεκάνη βάζω κιμά. Ανακατεύω όλα αυτά τα υλικά με κομματάκια μπέϊκον, τριμμένο κασέρι, και γάλα.
Τα πλάθω, βάζω τα βρασμένα αυγά και το τυλίγω. Στις πατάτες λιώνω σε ζεστό νερό ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο μουστάρδα και τις περιχύνω. Τρίβω στο μπλέντερ κρεμμύδι, μαϊντανό ρίγανη, το ρίχνω στις πατάτες και μπόλικο λεμόνι.
Μπουρεκάκια με τυρί και μανιτάρια
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας 450 gr, μισό φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος, τρεις κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό, ένα φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα σωταρισμένα μανιτάρια, ένα φλυτζάνι τσαγιού τριμμένα τυριά (γκούντα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι) δυο κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα, ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι.
Ζεσταίνω σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω το σιμιγδάλι και το βούτυρο και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει καλά. Κατεβάζω από την φωτιά και ανακατεύω μέσα στο μίγμα όλα τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα. Τέλος προσθέτω τα σωταρισμένα μανιτάρια. Κόβω το φύλλο κατά μήκος σε 3 λωρίδες. Παίρνω μια, μία της λωρίδες τις αλείφω με βούτυρο και από τις δύο πλευρές βάζω στην άκρη της , μια κουταλιά γέμισης διπλώνω τις άκρες του φύλλου δεξιά και αριστερά προς τα μέσα να μη χυθεί η γέμιση και τυλίγω σε ρολό. Τα αλείφω με βούτυρο και λάδι και τα ψήνω στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν περίπου 20 (είκοσι) λεπτά.