15.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Ανώνυμος ευεργέτης βοηθά οικογένειες του Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Πάνω από 500 κιλά λάδι χάθηκε με αποτέλεσμα να πληγούν οι οικογένειες που μάζεψαν τη σοδειά τους όχι για να το πουλήσουν αλλά για να περάσουν τη χρονιά. Ανάμεσα σε αυτούς και μία πολύ φτωχή οικογένεια.

Η απόγνωση και η δύσκολη κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι άνθρωποι αυτοί, οδήγησε ένα άγνωστο πρόσωπο στο ελαιουργείο της περιοχής και να ζητήσει από τον ελαιουργό να δώσει στη φτωχή οικογένεια το λάδι (150 κιλά) που οι κλέφτες είχαν αφαιρέσει.

Ζήτησε μάλιστα να υπάρξει ανωνυμία ενώ παράλληλα ζήτησε να μάθει ποια άλλη οικογένεια στο χωριό είναι φτωχή και έχει ανάγκη λάδι.

Έπραξε το ίδιο και για τη δεύτερη οικογένεια με αποτέλεσμα ο άγνωστος άνδρας να γίνει το θέμα συζήτησης αυτές τις μέρες στην ευρύτερη περιοχή ενώ όλοι μιλούν για το παράδειγμα ανθρωπιάς που στις δύσκολες μέρες που περνάει μεταξύ άλλων και η περιφέρεια, οι άνθρωποι το έχουν ανάγκη.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ