13.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Διαδικτυακή επίθεση Πολάκη σε Άδωνι με “μεταφορικές” μαντινάδες

Ημερομηνία:

Με μαντινάδα περί “παθημάτων” και “περιέργειας” και απειλές απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στον Άδωνι Γεωργιάδη, μετά από επίκαιρη ερώτηση του τελευταίου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επέλεξε μέσω Facebook, να επιτεθεί στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο τελευταίος.

Ο κ. Πολάκης, αποκαλεί τον κ. Γεωργιάδη, “τηλεβιβλιοπώλη” και με μια μαντινάδα, της οποίας το νόημα σπεύδει να χαρακτηρίσει “μεταφορικό”, τον προειδοποιεί ότι θα πάθει το πάθημα της γάτας της περίεργης.

Η ανάρτηση Πολάκη

“Τηλεβιβλιοπώλη, άκουσα ότι περιφέρεσαι στα κλουβιά των παπαγάλων και με ύφος χιλίων καρδιναλίων μιλάς για μένα και τα Σφακιά. Αν θες να μάθεις τι λένε για μένα στα Σφακιά, κόπιασε να ρωτήσεις. Αναμένω 2-3 έγγραφα ακόμα, τα οποία θα έχω συγκεντρώσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Τότε θα λάβεις και τις απαντήσεις που ζητάς με την επίκαιρη ερώτησή σου.

Τις απαντήσεις που ζητάς,

σε μια βδομάδα θα ‘χεις

της γάτας της περίεργης

το πάθημα θα πάθεις

Υ.Γ. Για να προλάβω τις υστερικές κραυγές, τις δικές σου και των παπαγάλων, περί απειλών, διευκρινίζω ότι το νόημα της μαντινάδας είναι μεταφορικό. Άλλωστε όσο κι αν προσπαθείτε να το κρύψετε, είναι γνωστό ότι όσα χρόνια εσύ πούλαγες βιβλία από την τηλεόραση, εγώ μοχθούσα για να σώζω ανθρώπινες ζωές”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε μέσω Twitter, ζητώντας από τον κ. Πολάκη να του στείλει την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και παρέθεσε την ανάρτηση Πολάκη με την οποία -όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης- ο αναπληρωτής υπουργός δικαιολόγησε την μη παρουσία του στη Βουλή για να απαντήσει.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολάκης για Πιερρακάκη: «Θα είναι πειθήνιο όργανο της ευρωπαϊκής ελίτ, πρέπει να αποτύχει»

Δεν επιφύλασσε συγχαρητήρια ο Παύλος Πολάκης στον Κυριάκο Πιερρακάκη για την εκλογή του...

Χανιά: Μήνυμα κλιμάκωσης από τα Μεγάλα Χωράφια – «Δεν κάνουμε πίσω στα τεχνάσματα»

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική παραμένει...

ΠΟΕΣΥ: Όχι στην υποκατάσταση δημοσιογράφων από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης

Την έντονη αντίθεσή της σε πρακτικές ΜΜΕ που επιχειρούν...