13.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Κουτσούμπας για Brexit: Αυτές οι ώρες δεν είναι ούτε μοιρολόγια, ούτε για πανηγύρια

Ημερομηνία:

«Δυστυχώς δεν έχουμε φτάσει στο τέλος αυτού του κατήφορου, δυστυχώς δεν φαίνεται φως στο τούνελ, όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση και το κουαρτέτο». Αυτά ανέφερε χθες το βράδυ από τα Τρίκαλα, ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στο λαϊκό γλέντι που διοργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων στο Πάρκο Ματσόπουλου. Αναφορά ο κ. Κουτσούμπας, έκανε και για το δημοψήφισμα του βρετανικού λαού και το Brexit, λέγοντας:

«Και βέβαια με αφορμή χθες βράδυ την απόφαση του βρετανικού λαού να πει ότι η χώρα του πρέπει να βγει από την Ε.Ε. με το δημοψήφισμα που έγινε, και επειδή πολύ κλάμα πέφτει διεθνώς, πανευρωπαϊκά και στη χώρα μας, και από πολιτικά κόμματα, από πολιτικές ηγεσίες, από τηλεοπτικούς σταθμούς και δημοσιογράφους αλλά και την ίδια ώρα και πολλοί πανηγυρισμοί ακούγονται, από διάφορους δήθεν ευρωσκεπτικιστές, στην πραγματικότητα, αντιδραστικούς πολιτικούς που προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους λαούς, και το βρετανικό λαό με ακροδεξιά φασιστικά συνθήματα, έχουμε να τους πούμε, το εξής:

Ότι αυτές οι ώρες δεν είναι ούτε για κλάματα και μοιρολόγια αλλά ούτε και για πανηγύρια».

Αυτές οι ώρες, αυτό που έκφρασε ο βρετανικός λαός, συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, δείχνοντας την αγανάκτησή του, τη δυσαρέσκειά του, ως ένα βαθμό, πρέπει να προβληματίσουν κυρίως τους λαούς, τα εργατικά λαϊκά κινήματα, και πρόσθεσε:

« Και λέμε δεν είναι ώρες για κλάματα και πανηγύρια, γιατί ξέρουμε ποιοι κλαίνε. Αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη κλαίνε τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου, κλαίνε αυτοί που ξεζουμίζουν τους λαούς , και δήθεν λένε τι πάθαμε που βγαίνουν οι Βρετανοί, από την Ε.Ε. και τι θα γίνει ο λαός. Λες και μέσα στην Ευρώπη, έτρωγε με χρυσά κουτάλια όπως λέγανε εδώ. Επίσης πανηγυρισμούς κάνουν άλλα τμήματα πάλι του μεγάλου κεφαλαίου, οι οποίοι είχαν άλλα συμφέροντα, δεν συμφωνούσαν με την Ε.Ε. και πανηγυρίζουν τώρα που αποφάσισε ο βρετανικός λαός να βγουν από την Ε.Ε. Αλλά δεν πανηγυρίζουν για το λαό της Βρετανίας, για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά πανηγυρίζουν για τα δικά τους συμφέροντα, για τα δικά τους χρηματοκιβώτια. Γιατί τα συμφέροντά τους ήταν σε άλλες χώρες, σε άλλες ηπείρους, οι επενδύσεις τους δεν ήταν εδώ στην Ευρώπη, και γιατί είχαν μεγάλο ανταγωνισμό με τη Γερμανία που τους έφαγε αυτά τα χρόνια της κρίσης πάρα πολλά κέρδη και πλούτισε τα δικά της θησαυροφυλάκια».

«Όμως κανένας λαός δεν σώνεται, όταν υπάρχει και βασιλεύει αυτό το άδικο, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, γιατί τέτοιο σύστημα έχει η Βρετανία, όπως έχει η Ελλάδα, όπως έχει όλη η Ευρώπη. Και αυτό το σύστημα αυτά τα κράτη είναι που τσακίζουν τους λαούς, που παίρνουν πίσω δικαιώματα, που παίρνουν κατακτήσεις, που ματώνουν τους λαούς».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...