Μπακαλιάρος τηγανητός κροκέτες
Υλικά: 250 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μισό κιλό μπακαλιάρος παστός, ενάμιση ποτήρι νερό, λάδι για το τηγάνισμα.
Ξαρμυρίστε τον μπακαλιάρο αφήνοντας τον σε νερό που αλλάζομε κάθε λίγο 24 ώρες. Μετά αφαιρέστε το δέρμα, τα κόκκαλα και ξεψαχνίστε τον. Ρίξτε σ’ ένα μπωλ το αλεύρι ελάχιστο αλάτι νερό και δουλέψτε για να γίνει ένας ρευστός χυλός. Προσθέστε το μπακαλιάρο και ανακατέψτε. Βάλτε στο τηγάνι το λάδι να κάψει και όταν κάψει καλά ρίξτε με το κουτάλι τις κροκέτες γυρίστε τις και όταν ροδίσουν και φουσκώσουν βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί.
Πουρές πατάτα
Δύο κιλά πατάτες, 500 gr γάλα εκατον είκοσι πέντε gr βούτυρο φρέσκο, αλάτι, πιπέρι και αν θέλετε μοσχοκάρυδο (μου αρέσει πολύ).
Καθαρίζομε και κόβομε τις πατάτες στα τέσσερα. Τις βράζομε με λίγο αλάτι. Μόλις βράσουν καλά τις αλέθομε. Τοποθετούμε σε κατσαρόλα, προσθέτομε το βούτυρο βραστό γάλα ανακατώνομε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτομε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Γέμιση για κρέπες σολομό (κρύες)
Στην ζύμη πριν τηγανίσομε τις κρέπες προσθέτομε ένα κουταλάκι τριμμένο δυόσμο. Εκατόν πενήντα gr σολομός καπνιστός δύο πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια μια κούπα γιαούρτι στραγγιστό μισό ματσάκι άνιθος ψικομμένος τρία αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα δύο αυγά βραστά σφιχτά ψιλοκομμένα μισό κουταλάκι σούπας κέτσαπ. Λιώνομε τον καπνισμό σολομό στο μίξερ. Ανακατώνουμε καλά με σύρμα το Φιλαδέλφεια με το γιαούρτι. Σ’ ένα μπωλ τοποθετούμε τον σολομό το γιαούρτι το Φιλαδέλφεια τον άνιθο τα αυγά το κέτσαπ και ανακατώνουμε.
Τοποθετούμε σε πιάτο μια κρέπα βάζουμε γέμιση διπλώνομε τις άκρες προς τα μέσα τυλάμε ρολό. Αλείφουμε με λίγη κρέμα γάλακτος και βάζομε λίγο άνιθο.