32.7 C
Chania
Τετάρτη, 29 Ιουλίου, 2026

Ανοιχτή σύσκεψη αγροτών – κτηνοτρόφων την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με ομιλία Ρίζου Μαρούδα

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων ενημερώνει για την πραγματοποίηση ανοιχτής σύσκεψης αγροτών και κτηνοτρόφων την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 8 το βράδυ με ομιλία του προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και εκπρόσωπου της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων κ. Ρίζου Μαρούδα.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Τα προβλήματα που βιώνουμε από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο παραμένουν αλλά οξύνονται όλο και περισσότερο. Η ρίζα τους βρίσκεται στην ΚΑΠ και την συνολικότερη πολιτική της ΕΕ που την εφάρμοζαν πιστά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και η σημερινή.

Μέρα με την μέρα βλέπουμε το εισόδημα μας να μειώνεται και οι όποιες ελπίδες είχαμε στην αρχική σχετικά καλή τιμή του λαδιού, εξανεμίζονται με την πτώση της τις τελευταίες μέρες. Παράλληλα έχουμε την αυξανόμενη φορολογία και τα χαράτσια, την απώλεια της παραγωγής μας που δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ και τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η μείωση 8,5% της βασικής ενίσχυσης αλλά και η κατασχέσεις στους λογαριασμούς χιλιάδων αγροτοκτηνοτρόφων.

Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος είναι αυτός του οργανωμένου αγώνα μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους των χωριών μας, την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και ο συντονισμός μας μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην ανοιχτή σύσκεψη την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 8μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων όπου θα συζητήσουμε σχετικά με τις εξελίξεις και την επίθεση στο εισόδημα και την ζωή μας αλλά και την οργάνωση του αγώνα μας το επόμενο διάστημα.

Ομιλητής θα είναι ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκτακτα μέτρα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων λόγω επιδείνωσης καιρικών συνθηκών

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε διαταγή αυξημένης ετοιμότητας λόγω θυελλωδών ανέμων. Σε επιφυλακή Λιμενικό, Πυροσβεστική, Αστυνομία και ΕΚΑΒ για παροχή βοήθειας σε κινδυνεύοντα σκάφη.

Απαγόρευση διέλευσης νότια της Κρήτης: Ναυτικές ασκήσεις του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση για απαγόρευση διέλευσης νότια της Κρήτης λόγω ναυτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στις 2 ή 3 Αυγούστου 2026.

Περιφέρεια Κρήτης: Δημόσια διαβούλευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2028-2034

Η Περιφέρεια Κρήτης προχωρά στη διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034 με θεματικές Ομάδες Εργασίας για μέλι, κτηνοτροφία, κηπευτικά, κρασί και ελαιόλαδο. Ανοικτή πρόσκληση σε πολίτες.

Ακυρώνεται η ανοιχτή βραδιά στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα λόγω εκτάκτων εργασιών

Ακυρώνεται η ανοιχτή βραδιά στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα στις 29 Ιουλίου 2026 λόγω εκτάκτων εργασιών. Ανακοίνωση από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ για την ασφάλεια επισκεπτών.