Σταθάκης: Η τραγωδία στο Μάτι δεν αποδίδεται στα αυθαίρετα

Ημερομηνία:

Την πεποίθηση πως «δεν ευθύνονται τα αυθαίρετα οικήματα για την τραγωδία στο Μάτι», που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 92 ανθρώπους, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στον Antenna, ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των οικιστικών στρεβλώσεων, τόνισε πως η τραγωδία στο Μάτι δεν μπορεί να αποδοθεί στα αυθαίρετα οικήματα, καθώς η πολιτική προστασία καλείται να προστατεύει όλους τους Έλληνες πολίτες.

«Το θέμα της επόμενης μέρας έχει τεθεί ευθέως. Τις οικιστικές στρεβλώσεις θα τις διορθώσουμε με κάθε κόστος. Η χώρα δεν μπορεί πλέον να κοιτάζει πίσω και να έχει τέτοια φαινόμενα. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Ετοιμάζουμε σειρά μέτρων τα οποία θα ανακοινώσουμε άμεσα. Τις επόμενες δύο τρεις ημέρες, η κυβέρνηση θα πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες σε αυτόν τον τομέα», εξήγησε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε πως

«Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από τις παραλίες όπου η αυθαίρετη δόμηση είναι διπλά προβληματική και θα αφορούν όχι μόνο την πληγείσα περιοχή αλλά και άλλες».

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός γνώριζε, αλλά δεν ενημέρωσε για την ύπαρξη νεκρών τις πρώτες ώρες της τραγωδίας, ο κ. Σταθάκης διερωτήθηκε: «Υπάρχει  Έλληνας πρωθυπουργός, οποιουδήποτε κόμματος που θα είχε κάποια σκοπιμότητα στο να αποκρύψει μία εθνική τραγωδία; Προς τι; Καταλαβαίνω να υπάρχει διάθεση κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι άδικο και δεν τιμά τον πολιτικό μας διάλογο.  Το αν υπήρχε εικόνα από τις Υπηρεσίες και δε μεταφέρθηκε, θα διαπιστωθεί».

«Ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη και παίρνει μέτρα που ανταποκρίνονται στην επόμενη μέρα και πρέπει όλοι να συναινέσουμε», κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ